Uštipci

Autor: Lea N   (palac x 22107) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Smjesa je slična smjesi za palačinke, ali je gušća, jer se uzima dvostruko brašna.  Ne ulijeva se u lim za pečenje da se u komadu ispeče, već se malo tijesta peče u posebnoj tavi koja ima udubine ( za muffine) , pa se u svaku udubinu stavi malo masti, ugrije, a onda se ulije malo smjese i peče na štednjaku. Kad je s donje strane zapečena, onda se okrene i s druge strane ispeče.  Možete staviti naribanu koricu od limuna radi mirisa i okusa. Ako nemate recept za smjesu za palačinke, ovdje ima puno različitih prijedloga. Recept za palačine Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+1)
Uštipci su slični po smjesi palačinkama, samo su drugačijeg oblika (okrugli su, ako netko ne zna). Stoje li uštipci dulje vremena, postanu žilavi, pa se zato moraju raditi neposredno prije serviranja. Dobri uštipci ne smiju biti žilavi, a ne smiju se ni naglo peći, jer u sredini mogu ostati sirovi.

Priprema uštipaka

Smjesa je slična smjesi za palačinke, ali je gušća, jer se uzima dvostruko brašna. 

Ne ulijeva se u lim za pečenje da se u komadu ispeče, već se malo tijesta peče u posebnoj tavi koja ima udubine ( za muffine) , pa se u svaku udubinu stavi malo masti, ugrije, a onda se ulije malo smjese i peče na štednjaku. Kad je s donje strane zapečena, onda se okrene i s druge strane ispeče. 

Možete staviti naribanu koricu od limuna radi mirisa i okusa. Ako nemate recept za smjesu za palačinke, ovdje ima puno različitih prijedloga.

Recept za palačine

Prosjek: 3 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Recepti sa istim ili sličnim sastojcima

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Topli sendviči - PROČITAJTE Riža s povrćem - PROČITAJTE Sandrine zelene rolice - PROČITAJTE Uštipci od krupice - PROČITAJTE Recept za palačinke - PROČITAJTE