Uštipci

Autor: Lea N   (palac x 38339) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Smjesa je slična smjesi za palačinke, ali je gušća, jer se uzima dvostruko brašna.  Ne ulijeva se u lim za pečenje da se u komadu ispeče, već se malo tijesta peče u posebnoj tavi koja ima udubine ( za muffine) , pa se u svaku udubinu stavi malo masti, ugrije, a onda se ulije malo smjese i peče na štednjaku. Kad je s donje strane zapečena, onda se okrene i s druge strane ispeče.  Možete staviti naribanu koricu od limuna radi mirisa i okusa. Ako nemate recept za smjesu za palačinke, ovdje ima puno različitih prijedloga. Recept za palačine Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+1)
Uštipci su slični po smjesi palačinkama, samo su drugačijeg oblika (okrugli su, ako netko ne zna). Stoje li uštipci dulje vremena, postanu žilavi, pa se zato moraju raditi neposredno prije serviranja. Dobri uštipci ne smiju biti žilavi, a ne smiju se ni naglo peći, jer u sredini mogu ostati sirovi.

Priprema uštipaka

Smjesa je slična smjesi za palačinke, ali je gušća, jer se uzima dvostruko brašna. 

Ne ulijeva se u lim za pečenje da se u komadu ispeče, već se malo tijesta peče u posebnoj tavi koja ima udubine ( za muffine) , pa se u svaku udubinu stavi malo masti, ugrije, a onda se ulije malo smjese i peče na štednjaku. Kad je s donje strane zapečena, onda se okrene i s druge strane ispeče. 

Možete staviti naribanu koricu od limuna radi mirisa i okusa. Ako nemate recept za smjesu za palačinke, ovdje ima puno različitih prijedloga.

Recept za palačine

Prosjek: 3 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)