Umak od brokule

Od kad brokulu radim na ovaj način jedu je i moja djeca, čak i traže da je napravim barem jednom tjedno.
Potrebni sastojci:
- 1 veća brokula
- 1 vrhnje za kuhanje
- 1 žlica parmezana
- 2-3 češnja češnjaka
- tjestenina po želji
Postupak:
1. narezanu i opranu brokulu skuhati u slanoj vodi - paziti da se ne prekuha
2. u drugu posudu izliti vrhnje za kuhanje, zasoliti, povegetiti, umiješati narezani češnjak.
3. pustiti da proključa.
4. umiješati žlicu parmezana
5. kad se parmezan otopi, umiješati kuhanu i ocijeđanu brokulu.
6. dobivenim umakom preliti kuhanu tjesteninu i posipati parmezanom.
Dobar tek!
Link izvora / potpis autora: SJM
- Sastojci: brokula / vrhnje za kuhanje / tjestenina / parmezan / češnjak







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
i meni je trajalo nekoliko godina da to uspijem, al sad sam :D
Sanja, svaka čast ako ste natjerali i djecu da jedu bilo koju kombinaciju s brokulom, meni za sad ne uspijeva. Meni fini umak, a njima, ah možda da stavim malo kakaa bi pojeli, ;-)))