Čokoladni pomfri

Autor: vanesa   (palac x 2646) |moji recepti

1
100 g  čokolade za kuhanje 500 g krumpira umak npr. ketchup ili majoneza 4 dl suncokretovog ulja malo soli Priprema  Oguliti krumpir i narezati ga . Stavite ga pržiti na 15 minuta na suncokretovom ulju, a na štednjaku u teći rastopite čokoladu za kuhanje na temperaturi 100 stupnjeva . Iz hladnjaka izvadite željeni umak , i pripremite jednu zdjelu . Kada se pomfrit ispeće , a čokolada rastopi , u zdjelo  prvo stavite polovinu pomfrita i zalite ga čokoladom . Ako netko u vašoj obitelji to ne želi stavite drugu polovinu pomfrita sa željenim umakom s malo soli , te dodaje još jedan umak , i to će biti Texas pomfrit tj , Texas fries . PIĆE UZ ČOKOLADNI I TEXAS POMFRIT: U marketu kupite neki voćni sok ili kavu te capuccino . Kava će biti idelana uz čokoladne krumpiriće !!! DOBAR TEK !    Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+3)
Naslov je čudan, no pomfri s čokoladom idealan je za spoj i ljude sa šečerom !!!
Čokoladni pomfri  slika

Sastojci

  • 100 g  čokolade za kuhanje
  • 500 g krumpira
  • umak npr. ketchup ili majoneza
  • 4 dl suncokretovog ulja
  • malo soli

Priprema 

Oguliti krumpir i narezati ga . Stavite ga pržiti na 15 minuta na suncokretovom ulju, a na štednjaku u teći rastopite čokoladu za kuhanje na temperaturi 100 stupnjeva . Iz hladnjaka izvadite željeni umak , i pripremite jednu zdjelu . Kada se pomfrit ispeće , a čokolada rastopi , u zdjelo  prvo stavite polovinu pomfrita i zalite ga čokoladom . Ako netko u vašoj obitelji to ne želi stavite drugu polovinu pomfrita sa željenim umakom s malo soli , te dodaje još jedan umak , i to će biti Texas pomfrit tj , Texas fries .

PIĆE UZ ČOKOLADNI I TEXAS POMFRIT: U marketu kupite neki voćni sok ili kavu te capuccino . Kava će biti idelana uz čokoladne krumpiriće !!!

DOBAR TEK ! 

 

Prosjek: 3.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika VANE's

JA SAM TO NAPISALA, HAHA