Ujnin kolač

POTREBNO:
- 20 DKG BRAŠNA
- 20 DKG ŠEĆERA
- 2 JAJA
- 2 ŽLICE KAKAA
- 1 PRAŠAK ZA PECIVO
- 1 VANIL ŠEĆER
- 2 DCL MLIJEKA
- 1 DCL ULJA
ZA PRELJEV JE POTREBNO:
- KOKOS
- MARMELADA OD ŠIPKA
- 12,5 DKG MARGARINA
- 2 DCL VODE
- 15 DKG ŠEĆERA
- SOK OD 1/2 LIMUNA
PRIPREMA:
Izradimo glatku smjesu za biskvit. To sve izlijemo u pleh i pećemo 30 minuta na 200 stupnjeva. Pečeni biskvit premažemo marmeladom i posipamo kokosom te narežemo na kocke.
Preljev: otopimo margarin, dodamo vodu, šećer i sok od limuna i to prokuhamo 10 minuta.
Preljev prelijemo po kolaču i pustimo da se dobro ohladi.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: sok od limuna / biskvit / sok / kokos / margarin / jaja / šećer







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Jučer mi je baš trebalo nešto slatko, pa sam naišla na ovaj recept. Nije mi se dalo u trgovinu, a kad vidjela kombinaciju marmelade i kokosa, i kakaa, baš sam bila happy.Višnja, ako imate još kakav sličan recept, tu sam. Unaprijed hvala,svima bio kolač fini ( malo ga je ostalo za danas)