Turopoljska savijača od čvaraka sa sirom

Autor: andreee   (palac x 1501) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
60 dag tankog tijesta za savijaču 30 dag čvaraka 25 dag svježeg kravljeg sira 1,5 dl kiselog vrhnja 2 jaja ulje papar sol Preljev 2 dl kiselog vrhnja 1 jaje naribani domaći suhi sir za posipanje Priprema: Čvarke sameljite u stroju za mljevenje mesa. Stavite ih u dublju zdjelu, dodajte dobro ocijeđeni sir, jaja, kiselo vrhnje, posolite, popaprite i izmiješajte. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, stavite nadjev od čvaraka i sira tako da dvije trećine kore bude prekriveno, savijte u roladu i stavite u nauljeni lim. To ponavljate dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve dobro namažite uljem, prelijte mješavinom kiselog vrhnja, jaja i žlice ulja, pospite naribanim suhim sirom, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 40 minuta. Pečenu savijaču prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta narežite je na komade po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+354)
E ovo je jelo po mom ukusu. Kad god imam čvaraka, uvijek malo ostavim sa strane za ovaj kolač, koliko god mi je teško suzdržati se od toga da i taj dio pojedem. Čvarke obožavam, a u kombinaciji sa ovim sastojcima dobit ćete pravi turopoljski specijalitet.

Sastojci:

  • 60 dag tankog tijesta za savijaču
  • 30 dag čvaraka
  • 25 dag svježeg kravljeg sira
  • 1,5 dl kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • ulje
  • papar
  • sol

Preljev

  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • naribani domaći suhi sir za posipanje

Priprema:

Čvarke sameljite u stroju za mljevenje mesa. Stavite ih u dublju zdjelu, dodajte dobro ocijeđeni sir, jaja, kiselo vrhnje, posolite, popaprite i izmiješajte. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, stavite nadjev od čvaraka i sira tako da dvije trećine kore bude prekriveno, savijte u roladu i stavite u nauljeni lim. To ponavljate dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve dobro namažite uljem, prelijte mješavinom kiselog vrhnja, jaja i žlice ulja, pospite naribanim suhim sirom, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 40 minuta. Pečenu savijaču prekrijte mokrim ubrusom i nakon 30 minuta narežite je na komade po želji.

Prosjek: 5 (+354)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

hahahhahahaha

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Slana savijača od sira - PROČITAJTE Savijača (štrudla) sa pire krumpirom - PROČITAJTE Burek - PROČITAJTE Uskršnja pita sa špinatom i sirom - PROČITAJTE Kolač od čvaraka - PROČITAJTE