Torta od sira s kivijem

Autor: natašaklo   (palac x 15005) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Tijesto  25 dag glatkog brašna  prstohvat soli  5 dag šećera  12,5 dag maslaca ili margarina  1 jaje  1 žlica mlake vode Nadjev  50 dag svježeg sira ili dukatele  2 jaja  ribana korica od limuna  10 dag šećera i žlica šećera  4 tvrda kivija  6 listića želatine  1 dl tučenog vrhnja  priprema: Brašno pomiješajte sa šećerom i soli, narezani maslac dodajte i izradite. Dodajte jaje i vodu, zamijesite tijesto i ostavite pola sata da miruje. Lim za tortu premažite masnoćom i obložite tijestom do ruba, dno dobro izbodite vilicom. U zagrijanoj pećnici (200° c) pecite oko 20 min., ohladite. Žumanjke miješajte sa šećerom, sirom i limunovom koricom. Želatinu stavite nekoliko min. u hladnu vodu, ocijedite, dodajte 6 žlica mlake vode, stavite na štednjak, miješajte dok se otopi, zatim malo ostavite da se ohladi i dodajte nadjevu. Dobro izmiješajte, kratko vrijeme stavite u hladnjak. U međuvremenu ogulite 2 kivija, narežite na kockice i sa žlicom šećera kuhajte 1 minutu, ohladite i pomiješajte s kremom. Od bjelanjaka napravite snijeg, dodajte tučeno vrhnje i sve promiješajte s nadjevom. Gotovi nadjev izlijte u tortu, stavite u hladnjak 3 sata, da se stvrdne. Preostala 2 kivija ogulite, narežite na kriškice ili izbodite kalupom zvjezdice, cvjetiće i sl., prelijte vrućom vodom, ocijedite i ukrasite tortu. Po želji posipajte ukrasnim šećerom.    Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+600)

sastojci:

Tijesto 

  • 25 dag glatkog brašna 
  • prstohvat soli 
  • 5 dag šećera 
  • 12,5 dag maslaca ili margarina 
  • 1 jaje 
  • 1 žlica mlake vode

Nadjev 

  • 50 dag svježeg sira ili dukatele 
  • 2 jaja 
  • ribana korica od limuna 
  • 10 dag šećera i žlica šećera 
  • 4 tvrda kivija 
  • 6 listića želatine 
  • 1 dl tučenog vrhnja 

priprema:

Brašno pomiješajte sa šećerom i soli, narezani maslac dodajte i izradite. Dodajte jaje i vodu, zamijesite tijesto i ostavite pola sata da miruje. Lim za tortu premažite masnoćom i obložite tijestom do ruba, dno dobro izbodite vilicom. U zagrijanoj pećnici (200° c) pecite oko 20 min., ohladite. Žumanjke miješajte sa šećerom, sirom i limunovom koricom. Želatinu stavite nekoliko min. u hladnu vodu, ocijedite, dodajte 6 žlica mlake vode, stavite na štednjak, miješajte dok se otopi, zatim malo ostavite da se ohladi i dodajte nadjevu. Dobro izmiješajte, kratko vrijeme stavite u hladnjak. U međuvremenu ogulite 2 kivija, narežite na kockice i sa žlicom šećera kuhajte 1 minutu, ohladite i pomiješajte s kremom. Od bjelanjaka napravite snijeg, dodajte tučeno vrhnje i sve promiješajte s nadjevom. Gotovi nadjev izlijte u tortu, stavite u hladnjak 3 sata, da se stvrdne. Preostala 2 kivija ogulite, narežite na kriškice ili izbodite kalupom zvjezdice, cvjetiće i sl., prelijte vrućom vodom, ocijedite i ukrasite tortu. Po želji posipajte ukrasnim šećerom. 

 

Prosjek: 4 (+600)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)