Torta od jabuka

recepti_bez_slike
1 dl ulja  8 dag šećera  sok od 1/2 limuna  5 dag oraha  4-5 jabuka  rum  Biskvit:  3 žumanjka  6 žlica šećera  6 žlica brašna  kora limuna  3 bjelanjka  5 dag džema od višanja  2 dl slatkog vrhnja  priprema: U veći okrugli lim za pečenje stavite 1 dl ulja, posipajte šećerom i pržite do svijetlog karamela. Zatim složite oguljene, očišćene polovice jabuka, tako da je prorezana strana okrenuta prema gore i stavite peći na temperaturu oko 220°C  15-20 minuta. Zatim lim za pečenje s jabukama izvadite iz pećnice, posipajte rezanim orasima, poškropite limunovim sokom i prelijte biskvitnom smjesom, koju pripremite od navedenih namirnica za biskvit. žumanjke sa šećerom izmiješajte pa dodajte naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka. Po želji možete dodati malo ruma. Ponovo stavite sve u pećnicu i pecite tortu na temperaturi od 185°C  oko 20 minuta. Pečenu tortu malo ohladite i preokrenite na tanjur. Ukrasi te džemom i tučenim slatkim vrhnjem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+214)

Sastojci:

  • 1 dl ulja 
  • 8 dag šećera 
  • sok od 1/2 limuna 
  • 5 dag oraha 
  • 4-5 jabuka 
  • rum 

Biskvit: 

  • 3 žumanjka 
  • 6 žlica šećera 
  • 6 žlica brašna 
  • kora limuna 
  • 3 bjelanjka 
  • 5 dag džema od višanja 
  • 2 dl slatkog vrhnja 

priprema:

U veći okrugli lim za pečenje stavite 1 dl ulja, posipajte šećerom i pržite do svijetlog karamela. Zatim složite oguljene, očišćene polovice jabuka, tako da je prorezana strana okrenuta prema gore i stavite peći na temperaturu oko 220°C  15-20 minuta. Zatim lim za pečenje s jabukama izvadite iz pećnice, posipajte rezanim orasima, poškropite limunovim sokom i prelijte biskvitnom smjesom, koju pripremite od navedenih namirnica za biskvit. žumanjke sa šećerom izmiješajte pa dodajte naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka. Po želji možete dodati malo ruma. Ponovo stavite sve u pećnicu i pecite tortu na temperaturi od 185°C  oko 20 minuta. Pečenu tortu malo ohladite i preokrenite na tanjur. Ukrasi te džemom i tučenim slatkim vrhnjem.

Prosjek: 4 (+214)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)