5 kom jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike ulja
1 prašak za pecivo
Sastojci za drugi biskvit
5 kom jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaa
2 kašike ulja
1 prašak za pecivo
Sastojci za prvi fil
1 l mlijeka
6 kašika šećera
3 kom pudinga vanilija
2 kašike gustina
100 g margarina
Sastojci za drugi fil:
0.5l soka od višnje
5 žlica gustina
6 žlica šećera
4 žlice šlaga
Sastojci za treći fil
0.5 l vrhnja za šlag
Postupak pripreme
Biskviti: odvojeno izmiksati žumance, šećer, i ulje. Dodati brašno sa praškom, i lagano dodati snijeg od bjelanjaka.
Drugo tijesto isti postupak, samo što se doda još kakao.
Peći u tepsiji 24×40cm, na pek papiru, na 180 stupnjeva.
Fil 1: zakuhati mlijeko i dodati ostale sastojke pomiješane sa malo mlijeka. Kuhati par minuta.U hladno dodati margarin.
Fil 2: Zakuhati sok od višanja( bilo kakav), pa dodati gustin i šećer izmješane sa malo soka. Kuhati par minuta. U hladno dodati umućen šlag.(4 kašike, a ostatak ide za 3 fil)
Slagati: žuto tijesto-1fil-2fil-šlag-crno tijesto-1fil-2fil-šlag
Crnu koru možete malo poprskati sokom ili mlijekom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+231)
Sastojci za prvi biskvit:
- 5 kom jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za drugi biskvit
- 5 kom jaja
- 5 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- 2 kašike ulja
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za prvi fil
- 1 l mlijeka
- 6 kašika šećera
- 3 kom pudinga vanilija
- 2 kašike gustina
- 100 g margarina
Sastojci za drugi fil:
- 0.5l soka od višnje
- 5 žlica gustina
- 6 žlica šećera
- 4 žlice šlaga
Sastojci za treći fil
Postupak pripreme
- Biskviti: odvojeno izmiksati žumance, šećer, i ulje. Dodati brašno sa praškom, i lagano dodati snijeg od bjelanjaka.
- Drugo tijesto isti postupak, samo što se doda još kakao.
- Peći u tepsiji 24×40cm, na pek papiru, na 180 stupnjeva.
- Fil 1: zakuhati mlijeko i dodati ostale sastojke pomiješane sa malo mlijeka. Kuhati par minuta.U hladno dodati margarin.
- Fil 2: Zakuhati sok od višanja( bilo kakav), pa dodati gustin i šećer izmješane sa malo soka. Kuhati par minuta. U hladno dodati umućen šlag.(4 kašike, a ostatak ide za 3 fil)
- Slagati: žuto tijesto-1fil-2fil-šlag-crno tijesto-1fil-2fil-šlag
- Crnu koru možete malo poprskati sokom ili mlijekom.
Oh tri file, koliko za ovu fantaziju treba vremena? Stvarno se isplati? Moram priznati da nisam nigdje još vidjela ovaj recept, probat ću napraviti