Tiramisu torta 'lepeza'

Tijesto
- 3 jaja
 - 13 dag šećera
 - 7,5 dag brašna
 - 7,5 dag gustina
 - 1/4 male žlice praška za pecivo
 
Nadjev
- 50 dag sira za tiramisu ili dukatele
 - 10 dag svježeg sira
 - 13 dag šećera
 - 2 vrećice vanilin šećera
 - sok od jednog većeg limuna
 - 6 dl tučenog vrhnja
 - 1 žlica sitnog šećera
 - 8 listića želatine
 - 1 veliku i 1 malu limenku bresaka
 
Priprema:
Od bjelanjaka napravite snijeg i postupno dodavajte šećer, žumanjke i miješajte. Brašno pomiješajte s gustinom i praškom za pecivo i promiješajte s kremom. Tijesto stavite na namašćen ili masnim papirom obložen lim za torte i poravnajte. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 min. Ohlađeni biskvit prerežite, gornji dio mora biti nešto tanji. Donji dio biskvita ostavite na lim i oko njega stavite obruč za tortu. Posložite polovice breskvi sa udubljenjem prema gore.
Svježi sir i sir za tiramisu izmiješajte, pritom pazite da ne ostanu grudice. Dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok. Želatinu napravite po uputi na vrećici i dodajte sir. Nakon desetak minuta dodajte 5 dl tučenog vrhnja izmiješanog sa žlicom sitnog šećera. Dobro izmiješajte, stavite na biskvit sa breskvama i ostavite na hladnom najmanje 3 - 4 sata. Gornji dio biskvita izrežite na 12 dijelova, obilno posipajte sitnim šećerom. Iz polovice breskvi narežite na 12 ploščica i lijepo složite na tiramisu kremu. Od preostaloga miješanog vrhnja na svaku ploščicu breskve napravite zvjezdicu. Narezani gornji dio biskvita koso (lepezasto) složite preko ploškica bresaka i vrhnja.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
 - Broj osoba: 6
 - Vaše oznake (tagovi): Torte / torta / torte i slastice
 - Sastojci: želatina / vanilin šećer / svježi sir / šećer / prašak za pecivo / marelice / limunov sok / jaja / jagode / gustin / dukatela / breskve / brašno
 

 






 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
 Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
 IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
 Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
 Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
 Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
 Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
 BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
 Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
 Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...