Tikvice s mljevenim mesom

Sastojci:
- 5 tikvice po mogućnosti s svijetlo zelene ili žute kore
- 2 luka
- 2 češnjaka
- 2 rajčice
- 4 žlice maslinovog ulja
- 250 g mljevenog mesa
- sol
- crni papar svježe mljeveni
- jedna hrpa od kopra i kopar za ukras
Priprema:
Operite tikvice i kuhinjskim nožem lagano ostružite koru. Tikvice narežite na ploške debljine jedancm.
Luk i češnjak ogulite. Luk izrežite na pola po dužini i narežite na uske trake. Nasjeckati češnjak. Ogulite rajčice, maknuite sjemenke. Zagrijte ulje u loncu za pirjanje, popržite luk i češnjak dok ne postanu prozirni. Meso sitno isjeckajte, dodajte u lonac i pržite 2-3 minute.
Umiješajte rajčice i kuhajte sve dok tekućina ne ispari. Dodajte tikvice, poklopite i kuhajte 2 minute. Posolite i popaprite. Nasjeckajte i dodajte kopar. Podlijte sa 1 dcl vruče vode, promješajte i kuhajte još par minuta, ali tikvice se ne smiju raspasti.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od mljevenog mesa
- Sastojci: ulje / tikvice / sol / rajčice / papar / mljeveno meso / luk / kopar / češnjak







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
moja mama ove godine ima puno tikvica i više ne znam na koji način da ih spremim pa sam se danas odlučila za ovaj recept. Već sam ga radila prošle godine i svima se dopalo pa ću danas malo podsjetiti društvo. Inače, jucer smo ih jeli pohane, neki dan sam radila popečke i nakon ovog danas mislim da ćemo malo pauzirati.
moze li slikica bar jedna