Teletina u kotliću

recepti_bez_slike
1,20 kg teletine 50 dag mladog ulja 50 dag rajčica 50 dag paprika 50 dag šampinjona ulje sol žlica crvene paprike 30 dag patliđana 4 dag peršina 6 dag češnjaka Priprema: Narežite meso na komadiće, posolite ga i naglo prepecite na vrućem ulju u kotliću. Kad ispržite meso, premjestite ga u drugu zdjelu, a na preostaloj masnoći pirjajte luk, papriku, patliđan, rajčice i šampinjone. U pirjano povrće u kotliću vratite natrag meso. Sada dodajte još češnjaka i peršina. Sve zajedno dobro izmješajte, dodajte još soli i crvenu papriku. Ostavite još nekoliko minuta kotlić na vatri da se sve zajedno ukusno umiješa.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+789)
Dakle ovo je izvrsno jelo, a inače tatin specijalitet. Kaže da ima još jedan tajni sastojak mada sam recept našla među njegovim receptima i sigurna sam da je to sve. Ali dobro, neka bude, male tajne velikih majstora.

Sastojci:

  • 1,20 kg teletine
  • 50 dag mladog ulja
  • 50 dag rajčica
  • 50 dag paprika
  • 50 dag šampinjona
  • ulje
  • sol
  • žlica crvene paprike
  • 30 dag patliđana
  • 4 dag peršina
  • 6 dag češnjaka

Priprema:

Narežite meso na komadiće, posolite ga i naglo prepecite na vrućem ulju u kotliću. Kad ispržite meso, premjestite ga u drugu zdjelu, a na preostaloj masnoći pirjajte luk, papriku, patliđan, rajčice i šampinjone. U pirjano povrće u kotliću vratite natrag meso. Sada dodajte još češnjaka i peršina. Sve zajedno dobro izmješajte, dodajte još soli i crvenu papriku. Ostavite još nekoliko minuta kotlić na vatri da se sve zajedno ukusno umiješa.

 

Prosjek: 4 (+789)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)