Teleći kotleti u umaku od šampinjona

Autor: hotck   (palac x 638) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
4 teleća kotleta 25 dag šampinjona 1 glavica luka 1 češanj češnjaka 1 dl slatkog vrhnja 1 žličica šeri brendija 1 grančica peršinovog lista maslac, papar, sol Priprema: Kotlete natucite batićem za meso, posolite, popaprite i naglo ispržite na maslacu s jedne i druge strane da lijepo porumene. Zatim ih izvadite iz masnoće i držite na toplom. Na istoj masnoći (dodajte još malo maslaca) popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, posolite, popaprite i pirjajte oko 15 minuta. Zatim dodajte šeribrendi, zajedno pirjajte 1-2 minute, pa umiješajte slatko vrhnje i nasjeckani peršinov list. U plitku zdjelu složite pržene kotlete i prelijte pirjanim šampinjonima. Poslužite uz pirjanu mladu mrkvu i zelenu salatu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+3)
Ovo jelo je moja mama često radila u svečanim prilikama i uvijek ostavila goste oduševljenima!

Sastojci:

  • 4 teleća kotleta
  • 25 dag šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • 1 žličica šeri brendija
  • 1 grančica peršinovog lista
  • maslac, papar, sol

Priprema:

Kotlete natucite batićem za meso, posolite, popaprite i naglo ispržite na maslacu s jedne i druge strane da lijepo porumene. Zatim ih izvadite iz masnoće i držite na toplom. Na istoj masnoći (dodajte još malo maslaca) popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, posolite, popaprite i pirjajte oko 15 minuta. Zatim dodajte šeribrendi, zajedno pirjajte 1-2 minute, pa umiješajte slatko vrhnje i nasjeckani peršinov list. U plitku zdjelu složite pržene kotlete i prelijte pirjanim šampinjonima. Poslužite uz pirjanu mladu mrkvu i zelenu salatu.

Prosjek: 3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)