Teleća pečenka

Autor: nena970   (palac x 3213) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3/4 kg teletine ili 1 kg bubrežnjaka  sol  5 dkg masti  voda Priprema: Teletina od buta ili bubrežnjaka se opere, osoli i stavi u pećnicu. Kad se malo osuši, polije se vrućom masti i polijeva najprije njegovim sokom, a poslije se u sok doda malo vode i peče dok bude mekano. Meso se izreže na šnite i polije sokom. Ako je bubrežnjak, izvadi se najprije bubreg, izreže u lijepe komade i stavi na zdjelu oko ostalog mesa. U meso se može kod soljenja našpikati češnjak ili natrljati izgnječenim češnjakom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+483)

Sastojci:

  • 3/4 kg teletine ili 1 kg bubrežnjaka 
  • sol 
  • 5 dkg masti 
  • voda

Priprema:

Teletina od buta ili bubrežnjaka se opere, osoli i stavi u pećnicu. Kad se malo osuši, polije se vrućom masti i polijeva najprije njegovim sokom, a poslije se u sok doda malo vode i peče dok bude mekano. Meso se izreže na šnite i polije sokom. Ako je bubrežnjak, izvadi se najprije bubreg, izreže u lijepe komade i stavi na zdjelu oko ostalog mesa. U meso se može kod soljenja našpikati češnjak ili natrljati izgnječenim češnjakom.

Prosjek: 4 (+483)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Ječmena kaša (krupa) - PROČITAJTE Šmarn (drobljenci) - PROČITAJTE Varivo od mrkve - PROČITAJTE Kiseli i slatki ribanac s dimljenim svinjskim mesom - PROČITAJTE Svinjska pečenka s jabukama - PROČITAJTE