Torta od badema

Autor: LanaM   (palac x 40127) |moji recepti

0
8 jaja 20 dkg šećera 20 dkg mljevenih badema 3 dkg mrvica malo ruma Sastojci za kremu: 20 dkg putra 20 dkg čokolade za kuhanje 20 dkg šećera u prahu malo ruma   Priprema biskvita: Žutanjke miješamo sa šećerom, doda se mljevenih badema i mrvica natopljenih u rumu, te na kraju snijeg od bjelanjaka. Peće se 40 – 50 minuta i kada se torta ohladi fila se sa kremom od čokolade. Priprema kreme: U dobro obrađeni putar umiješa sa otopljena čokoladom za kuhanje, doda se šećera u prahu i malo ruma. Torta se prereže na dva dijela, tijesto se polije sokom od naranče i sa malo ruma kako bi bilo sočno, te se namaže sa kremom od čokolade. Čokoladnom kremom se torta premaže i izvana. Za tijesto se mogu koristiti i lješnjaci ili orasi.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Sočna i kremasta!
Torta od badema

Sastojci za biskvit:

  • 8 jaja
  • 20 dkg šećera
  • 20 dkg mljevenih badema
  • 3 dkg mrvica
  • malo ruma

Sastojci za kremu:

  • 20 dkg putra
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 20 dkg šećera u prahu
  • malo ruma

 

Priprema biskvita:

Žutanjke miješamo sa šećerom, doda se mljevenih badema i mrvica natopljenih u rumu, te na kraju snijeg od bjelanjaka.

Peće se 40 – 50 minuta i kada se torta ohladi fila se sa kremom od čokolade.

Priprema kreme:

U dobro obrađeni putar umiješa sa otopljena čokoladom za kuhanje, doda se šećera u prahu i malo ruma.

Torta se prereže na dva dijela, tijesto se polije sokom od naranče i sa malo ruma kako bi bilo sočno, te se namaže sa kremom od čokolade.
Čokoladnom kremom se torta premaže i izvana.

Za tijesto se mogu koristiti i lješnjaci ili orasi.
 

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)