Tarana s mlijekom i medom

recepti_bez_slike
Čarolija od brašna, jaja, mlijeka i meda. Da, to je sve što vam treba, a receptom ćete osvojiti sve. Prvi put probala sam taranu davno, još u mladenačkim danima, kad je mama znala boraviti mjesec dana kod bake na moru. Onda sam bila prisiljena sama nešto spremati, a obožavala sam ova expresna a fina jela za večeru

Sastojci:


  • 20 dag brašna

  • 1 jaje

  • 1 litra mlijeka

  • 2 žlice meda

postupak pripreme:

Od brašna, jaja i malo posoljene vode umijesite tvrdo tijesto, pa ga izribajte na sitnijem ribežu u taranu. Zatim taranu stavite na čisti ubrus da se malo prosuši. Mlijeko kuhajte da zakipi, pa zakuhajte taranu i kuhajte oko 10 minuta. Tada skinite s vatre, dodajte med, promiješajte da se med otopi i poslužite još toplo.


Savjet: Veće količine brašna u kući morate čuvati na posve suhom mjestu jednom u 10 dana obvezno promiješati drvenom žlicom.


Savjet: Kad umjesto šećera koristite med, vodite računa o tome da med nije sladak kao šećer; tako da velika šalica meda, primjerice, zamjenjuje tri četvrtine šalice šećera.


Savjet: Samo prirodni med je pravi med, pa bi ga trebalo kupovati kod provjerenih proizvođača, zbog mogućih krivotvorina.

Prosjek: 4 (+183)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)