Tarana s mlijekom i medom

Sastojci:
- 20 dag brašna
- 1 jaje
- 1 litra mlijeka
- 2 žlice meda
postupak pripreme:
Od brašna, jaja i malo posoljene vode umijesite tvrdo tijesto, pa ga izribajte na sitnijem ribežu u taranu. Zatim taranu stavite na čisti ubrus da se malo prosuši. Mlijeko kuhajte da zakipi, pa zakuhajte taranu i kuhajte oko 10 minuta. Tada skinite s vatre, dodajte med, promiješajte da se med otopi i poslužite još toplo.
Savjet: Veće količine brašna u kući morate čuvati na posve suhom mjestu jednom u 10 dana obvezno promiješati drvenom žlicom.
Savjet: Kad umjesto šećera koristite med, vodite računa o tome da med nije sladak kao šećer; tako da velika šalica meda, primjerice, zamjenjuje tri četvrtine šalice šećera.
Savjet: Samo prirodni med je pravi med, pa bi ga trebalo kupovati kod provjerenih proizvođača, zbog mogućih krivotvorina.







Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...