Svečana Božična rolada - Badnjak (panj)

Za tijesto je potrebno: 3 jaja 3 žlice šećera 3 žlice oštrog brašna 1 vanili šećer 1 žličica strugane kore naranđe iz bio uzgoja sok od jedne naranđe Za nadjev: 250 g maskarpone sira 200 g slatkog vrhnja 200 g šećera u prahu 1 vanili šećer malo likera od naranđe ili ruma malo kokosovog brašna za posip 4 lampice Prvo napraviti tijesto. U zdjeli mikserom dobro izlupati bjelanjke, dodavati šećer, pa žutanjke, brašno, koricu od naranđe. Tijesto izliti na veliki pleh koji smo prekrili papirom za pečenje. Peći desetak minuta na 200 st. C. Kad je pečeno, prebaciti tijesto na mokru kuhinjsku krpu, zaviti u roladu i pustiti tako zavijenu da se ohladi. Za nadjev, maskarpone izmiksati sa šećerom, dodati čvrsto ukupan šlag i malo naranđinog likera ili ruma. S dvije trećine nadjeva premazati tijesto koje smo oslobodili od krpe, a tijesto prije obilno navlažili naranđinim sokom. Zavijenu roladu premazati s ostatkom nadjeva, posipati kokosovim brašnom i napraviti 4 rupice da stanu lampice. Roladu dobro rashladiti nekoliko sati. Prije rezanja i iznošenja na stol umetnuti lampice i zapaliti ih. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Ova rolada sa svjećicama simbolicira završetak adventa ili došašća i početak Božićnog vremena. Iznosi se na stol nakon polnoćke i dana posta. Vrlo je jednoatavna i osvježavajuća, a sva čar je u tome da se "ugrade" svjećice na vrh rolade.

Za tijesto je potrebno:

  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 1 vanili šećer
  • 1 žličica strugane kore naranđe iz bio uzgoja
  • sok od jedne naranđe

Za nadjev:

  • 250 g maskarpone sira
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 vanili šećer
  • malo likera od naranđe ili ruma
  • malo kokosovog brašna za posip
  • 4 lampice

Prvo napraviti tijesto. U zdjeli mikserom dobro izlupati bjelanjke, dodavati šećer, pa žutanjke, brašno, koricu od naranđe. Tijesto izliti na veliki pleh koji smo prekrili papirom za pečenje. Peći desetak minuta na 200 st. C. Kad je pečeno, prebaciti tijesto na mokru kuhinjsku krpu, zaviti u roladu i pustiti tako zavijenu da se ohladi.

Za nadjev, maskarpone izmiksati sa šećerom, dodati čvrsto ukupan šlag i malo naranđinog likera ili ruma. S dvije trećine nadjeva premazati tijesto koje smo oslobodili od krpe, a tijesto prije obilno navlažili naranđinim sokom. Zavijenu roladu premazati s ostatkom nadjeva, posipati kokosovim brašnom i napraviti 4 rupice da stanu lampice. Roladu dobro rashladiti nekoliko sati. Prije rezanja i iznošenja na stol umetnuti lampice i zapaliti ih.

Prosjek: 4.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: http://parfe-dunja.blogspot.com/2010/12/sretan-bozic.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)