Složenac od heljde i mljevenog mesa

recepti_bez_slike
45 dag heljdine kaše 30 dag mljevenog miješanog mesa 1 glavica luka 1 češanj češnjaka 2 rajčice 2 dl kiselog vrhnja 2 jaja 5 dag naribanog sira trapista 2 grančice peršinovog lista maslac, vegeta, papar, sol Priprema: Heljdinu kašu dobro operite, stavite je u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 30 minuta a zatim je ocijedite. Posebno na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak i oguljene i na komadiće narezane rajčice, malo zajedno popržite a zatim dodajte mljeveno meso. Pirjajte sve zajedno uz podlijevanje malo tople vode da se meso potpuno ispirja, pa umiješajte nasjeckani peršinov list. Zatim u prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima kuhanu heljdu i pirjano mljeveno meso. Sve zalijte mješavinom kiselog vrhnja, jaja, soli i vegete. Odozgo poslažite komadiće maslaca i pospite naribanim sirom. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite oko 15 minuta.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Evo jednog tradicionalnog podravskog jela. Ovo podravsko domaće jelo poslužuje se uz salatu od povrća.

Sastojci:

  • 45 dag heljdine kaše
  • 30 dag mljevenog miješanog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 rajčice
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 5 dag naribanog sira trapista
  • 2 grančice peršinovog lista
  • maslac, vegeta, papar, sol

Priprema:

Heljdinu kašu dobro operite, stavite je u posoljenu kipuću vodu i kuhajte 30 minuta a zatim je ocijedite. Posebno na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak i oguljene i na komadiće narezane rajčice, malo zajedno popržite a zatim dodajte mljeveno meso. Pirjajte sve zajedno uz podlijevanje malo tople vode da se meso potpuno ispirja, pa umiješajte nasjeckani peršinov list. Zatim u prikladnu namašćenu posudu poslažite u slojevima kuhanu heljdu i pirjano mljeveno meso. Sve zalijte mješavinom kiselog vrhnja, jaja, soli i vegete. Odozgo poslažite komadiće maslaca i pospite naribanim sirom. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri zapecite oko 15 minuta.

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)