Sladoled od vanilije

Autor: mamica   (palac x 11024) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
4 žumanjka 20 dkg šećera 5 dl mlijeka 1 vanilija led sol Prije pripreme ovog sladoleda preporučujemo da pročitate ovaj tekst o izradi krem sladoleda kod kuće. Mlijeko se kuha s izrezanom vanilijom, ulije u izmiješana žumanjka i šećer. Ova smjesa se tuče na pari dok ne postane tako gusta da pokrije kuhaču kad se iz kreme izvadi. Sada se krema procijedi kroz gusto sito i stavi u posudu u kojoj se ostavi dok se posve ne ohladi. Kad se skine s vatre, mora se i dalje tući dok se malo ne ohladi. Ohlađena krema stavi se u stroj i okreće dok se posve ne smrzne.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1)

Sastojci za sladoled

  • 4 žumanjka
  • 20 dkg šećera
  • 5 dl mlijeka
  • 1 vanilija
  • led
  • sol

Prije pripreme ovog sladoleda preporučujemo da pročitate ovaj tekst o izradi krem sladoleda kod kuće. Mlijeko se kuha s izrezanom vanilijom, ulije u izmiješana žumanjka i šećer. Ova smjesa se tuče na pari dok ne postane tako gusta da pokrije kuhaču kad se iz kreme izvadi. Sada se krema procijedi kroz gusto sito i stavi u posudu u kojoj se ostavi dok se posve ne ohladi. Kad se skine s vatre, mora se i dalje tući dok se malo ne ohladi. Ohlađena krema stavi se u stroj i okreće dok se posve ne smrzne.  

Prosjek: 4 (+1)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Šnenokle - Žličnjaci od snijega - PROČITAJTE Sladoled kolač - PROČITAJTE Doboš torta - PROČITAJTE Kolač s višnjama - PROČITAJTE Sladoled od čokolade - PROČITAJTE