Sendvič s piletinom i senfom
Sendvić ne mora nužno biti sa salamom i sirom. Zapravo, ovu varijantu sendvića mama mi je često znala spremati za užinu ili večeru.
Sastojci:
- 500 g pilećih odrezaka
- 8 peciva (može i pecivo od integralnog brašna, može i lizika,)
- Zelena salata ( 8 listova)
- 2 veće žlice senfa
- 2 krastavca
- 2 žlice vegete
- 3 kuhana jaja
- 1 režanj češnjaka
- 100 ml maslinovog ulja
- Sol
- Papar
- 2 žlice limunova soka
Priprema:
Pripremite meso, narežite na 8 duguljastih komada, pospite vegetom i ostavite u marinadi cca pola sata da stoji.Nakon toga, zagrijte ulje na tavici, dodajte meso, zapecite nakratko da dobiju rumenu boju. Premjestite meso u pećnicu, i tamo ispecite do kraja.Ohladite meso. Žumanjak umiješajte sa limunovim sokom i senfom, te pomalo dodajte ulje i miješajte dok ne dobijete jednu smjesu.Dodajte još zgnječeni češnjak, te sol i papar, uz nasjeckana bjelanjka. Umak možete ostaviti i da odstoji u hladnjaku. Na kraju, pecivo razrežite, poslužite uz salatu, pileće odreske, krastavce i umakom.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 8
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / sendvići / mesno jelo
- Sastojci: zelena salata / sol / senf / piletina / pecivo / papar / maslinovo ulje / limunov sok / kuhana jaja / jaja / češnjak