Savijeni svinjski odresci na roštilju

recepti_bez_slike
50 dag svinjetine od buta 15 dag domaće šunke 5 lovorovih listova ulje papar sol Priprema: Meso narežite na što veće odreske, popaprite ih i natucite batićem. Po mesu naslažite tanke odreske šunke i čvrsto zavijte. Tako savijene odreske narežite na manje komade, pa ih nabodite na drvene ili metalne štapiće za ražnjiće da ostanu savijeni, a između svakog komada stavite komadić lovora. Nauljite ih, pa ih stavite na dobro zagrijani roštilj na nauljenu rešetku. Za vrijeme pečenja često okrećite da svuda bude podjednako pečeno, a zatim posolite. Pečene odreske poslužite na podlozi od pirjane riže, tako što ćete odreske prethodno skinuti s ražnjića.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+803)
Jednostavno jelo, jednostavna priprema, jednostavne namirnice, jednostavno sve a jako fino za svačiji ukus. Pogodno jelo i za druženje, dok se odresci peku

Sastojci:

  • 50 dag svinjetine od buta
  • 15 dag domaće šunke
  • 5 lovorovih listova
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Meso narežite na što veće odreske, popaprite ih i natucite batićem. Po mesu naslažite tanke odreske šunke i čvrsto zavijte. Tako savijene odreske narežite na manje komade, pa ih nabodite na drvene ili metalne štapiće za ražnjiće da ostanu savijeni, a između svakog komada stavite komadić lovora. Nauljite ih, pa ih stavite na dobro zagrijani roštilj na nauljenu rešetku. Za vrijeme pečenja često okrećite da svuda bude podjednako pečeno, a zatim posolite. Pečene odreske poslužite na podlozi od pirjane riže, tako što ćete odreske prethodno skinuti s ražnjića.

 

Prosjek: 5 (+803)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika pinky's

ov je dobro došla promjena an našem stalno istom meniju kad je roštilj u pitanju. Savijeni svinjski odresci na roštilju su nama bili dobri i sa krumpirima, ali ćemo ih sljedeći put po vašoj preporuci poslužitie na podlozi od pirjane riže. Jako ukusno!