Šampinjoni s jajima i sirom

Šampinjone na ovaj način obožavam! Brzo se spremi i vrlo je jednostavno jelo.
Sastojci:
- 30 dag šampinjona
- 5 jaja
- 15 dag naribanog sira trapista
- 2 glavice luka
- 2 žlice brašna
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 grančica peršinovog lista
- ulje, vegeta, sol
Priprema:
Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, pa zajedno pirjaj te da gljive omekšaju, a tekućina, koju za vrijeme pirjanja puste, ispari. Tada dodajte jaja, pomiješana s brašnom, kiselim vrhnjem i nasjeckanim peršinovim listom, posolite, pospite vegetom i pržite kratko vrijeme da se jaja stvrdnu. Zgotovljeno jelo istresite u plitku zdjelu i pospite naribanim sirom. poslužite uz salatu po želji.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): gljive
- Sastojci: ulje / sol / sir trapist / šampinjoni / peršin / luk / kiselo vrhnje / jaja / brašno







Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Odličan recept!
Samo ne vjerujem da bi se od 300g gljiva najelo 4 osobe, prije dvije :)