Rižoto od kelja i kranjske kobasice
Sastojci
- Kelj
- Riža
- Krajska kobasica
- Maslac
sve količine po želji
Postupak pripreme
Kelj narezati na rezance i kratko pokuhati u posoljenoj vodi s dodatkom maslaca. Kelj izvaditi a vodu sačuvati. Na maslacu pirjati sitno isjeckan luk, kada uvene dodati sirovu rižu i prjati uz mješanje dok se riža ne ugrije dovoljno da se ne može držati u ruci. Podliti temejcem nastalim od kelja i pirjati uz miješanje te dodatno podlijevanje po potrebi. U međuvremenu na tavi prepeći na kocke izrezanu kobasicu. Kada je riža skoro gotova dodati kelj i kobasicu, promiješati, začiniti po želji i propirjati još minutu, dvije. Maknuti sa vatre, dodati malo kiselog vrhnja i maslaca, promiješati te ostaviti koju minutu da se sve poveže. Servirati.
Možete li se sjetiti potamnjeloga i prekuhanoga kelja koji ste pojeli barem jednom u životu? Zato preporučam da isprobate tehniku kratkog kuhanja u vodi i maslacu. Nijepotrebno kuhati duže od 4 – 5 min. U kelju će ostati svi vitamini, bit će predivne prirodne boje, a maslac će mu dati divnu aromu, sjaj i kremastu teksturu. Na isti način se može pripremati i svježe zelje, radič...
- Sastojci: riža / maslac / luk / kiselo vrhnje / kelj
Ovo sam napravila već treći puta, odlično je.
L) L)