Ribarski složenac od oslića i krumpira

Sastojci:
- 50 dag zamrznutih fileta oslića
- 80 dag krumpira
- 4 režnja češnjaka
- 2 dl mlijeka
- prstohvat ružmarina
- prstohvat majčine dušice
- 2 grančice peršinovog lista
- maslinovo ulje
- papar
- sol
Priprema:
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na što tanje ploške. Ribu skuhajte u posoljenoj vodi, ohladite i skidajte na komadiće. Stavite je u duboku zdjelu, dodajte nasjeckani češnjak, izmrvljeni ružmarin, majčinu dušicu, nasjeckano peršinovo lišće, posolite, popaprite, prelijte sa 2-3 žlice mlijeka i lagano izmiješajte. U prikladnu nauljenu posudu slažite u redove narezani krumpir i začinjenu ribu. Svaki red krumpira poprskajte mlijekom. Odozgo neka bude složen krumpir. Sve prelijte uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite u pećnici oko 15 minuta da krumpir lijepo porumeni. Poslužite uz miješanu salatu od kiselog povrća spremljenu za zimnicu.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / zimnica
- Sastojci: sol / ružmarin / peršinov list / papar / oslić / mlijeko / maslinovo ulje / majčina dušica / krumpir / češnjak







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...