Rezanci s ribom na dalmatinski način

recepti_bez_slike
40 dag širokih rezanaca 10 dag konzervirane tunjevine 3 usoljene srdele 5 rajčica 2 češnja češnjaka 5 dag naribanog sira parmezana 1 grančica peršinovog lista maslinovo ulje sol postupak pripreme: Na zagrijanom ulju vrlo kratko popržite kosani češnjak, dodajte oguljene i na komadiće narezane rajčice pa zajedno pirjajte oko 10 minuta. Tada dodajte dobro oprane, očišćene i usitnjene srdele, a nakon toga i tunjevinu narezanu na komadiće i kratko zajedno pirjajte. U međuvremenu rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje. Skuhane rezance istresite u zdjelu, prelijte pirjanom ribom i rajčicom, pospite nasjeckanim peršinovim listom i lagano izmiješajte. Na kraju jelo pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz zelenu salatu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+814)
Dalmatinka dalmatinka tri jubavi svoje ima...jedna od njih su sigurno rezanci s ribom... Čak su nam tete u vrtiću znale to pravit, možda su mi se zato i zavukli pod kožu

Sastojci:

  • 40 dag širokih rezanaca
  • 10 dag konzervirane tunjevine
  • 3 usoljene srdele
  • 5 rajčica
  • 2 češnja češnjaka
  • 5 dag naribanog sira parmezana
  • 1 grančica peršinovog lista
  • maslinovo ulje
  • sol

postupak pripreme:

Na zagrijanom ulju vrlo kratko popržite kosani češnjak, dodajte oguljene i na komadiće narezane rajčice pa zajedno pirjajte oko 10 minuta. Tada dodajte dobro oprane, očišćene i usitnjene srdele, a nakon toga i tunjevinu narezanu na komadiće i kratko zajedno pirjajte. U međuvremenu rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje. Skuhane rezance istresite u zdjelu, prelijte pirjanom ribom i rajčicom, pospite nasjeckanim peršinovim listom i lagano izmiješajte. Na kraju jelo pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz zelenu salatu.

 

Prosjek: 4 (+814)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)