Rezanci s ribom na dalmatinski način

Sastojci:
- 40 dag širokih rezanaca
- 10 dag konzervirane tunjevine
- 3 usoljene srdele
- 5 rajčica
- 2 češnja češnjaka
- 5 dag naribanog sira parmezana
- 1 grančica peršinovog lista
- maslinovo ulje
- sol
postupak pripreme:
Na zagrijanom ulju vrlo kratko popržite kosani češnjak, dodajte oguljene i na komadiće narezane rajčice pa zajedno pirjajte oko 10 minuta. Tada dodajte dobro oprane, očišćene i usitnjene srdele, a nakon toga i tunjevinu narezanu na komadiće i kratko zajedno pirjajte. U međuvremenu rezance skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje. Skuhane rezance istresite u zdjelu, prelijte pirjanom ribom i rajčicom, pospite nasjeckanim peršinovim listom i lagano izmiješajte. Na kraju jelo pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz zelenu salatu.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / dalmatinska kuhinja







Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...