Rezanci i krpice

Autor: čvarak   (palac x 995) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
1 1/4 juhe 1 jaje 10 dag brašna  sol priprema: Brašno se prosije na dasci i napravi se jamica u koju se razbije jaje. Nožem se najprije izmiješa, a onda rukom izmijesi u glatko tijesto. Sada se posve tanko izvalja i ostavi da se posuši. Za rezance se razvaljano tijesto zamota u valjak i reže, kad se prosuši, na vrlo tanke rezance. Za krpice izreže se tijesto najprije na 10 cm široke trake, koje se slože jedna na drugu i izrežu na 1/2 cm široke rezance, a ove se opet poprijeko izrežu na male pravokutnike. Rezanci i krpice ukuhavaju se u slanu vodu, pa, kad su kuhani, procijede i stave u juhu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+804)

Sastojci:

  • 1 1/4 juhe
  • 1 jaje
  • 10 dag brašna 
  • sol

priprema:

Brašno se prosije na dasci i napravi se jamica u koju se razbije jaje. Nožem se najprije izmiješa, a onda rukom izmijesi u glatko tijesto. Sada se posve tanko izvalja i ostavi da se posuši. Za rezance se razvaljano tijesto zamota u valjak i reže, kad se prosuši, na vrlo tanke rezance. Za krpice izreže se tijesto najprije na 10 cm široke trake, koje se slože jedna na drugu i izrežu na 1/2 cm široke rezance, a ove se opet poprijeko izrežu na male pravokutnike. Rezanci i krpice ukuhavaju se u slanu vodu, pa, kad su kuhani, procijede i stave u juhu.

Prosjek: 4 (+804)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Rezanci za juhu - PROČITAJTE Krpice sa varaždinskim zeljem - PROČITAJTE Brze knedle sa šljivama - PROČITAJTE Salata crveni kupus, mrkva, pastrnjak i majoneza s jajem - PROČITAJTE Rapska torta - PROČITAJTE