Ražnjići od junetine
Finoooo
Sastojci:
- 75 dag junetine od vratine (bez kosti)
- 10 dag suhe slanine
- 2 paprike babure
- 3 rajčice
- 2 žlice vina
- 1 lovorov list
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- sol
priprema:
Meso narežite na ražnjiće pa ga stavite u marinadu od ulja, mljevene paprike i lovorova lista. Kada je meso odstajalo 3 sata u marinadi, nabodite ga na drvene ili metalne štapiće za ražnjiće i stavite na dobro zagrijani roštilj. Za vrijeme pečenja često okrećite da ražnjići budu podjednako ispečeni. Pečene ražnjiće posolite. Za vrijeme pečenja ražnjića napravite umak: u posudi na štednjaku popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte očišćenu i narezanu papriku i oguljene i na kockice narezane rajčice, zalij te vinom, posolite i kratko propirjajte. Odmah poslužite toplo.