Rajska torta

Autor: bakica1940   (palac x 9171) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
6 jaja  25 dag šećera  10 žlica tople vode  25 dag brašna (1/2 oštro, 1/2 glatko)  1 prašak za pecivo  Priprema: Istući bjelanjke u čvrsti snijeg i postupno dodavati žumanjke i šećer, dalje miješati električnom miješalicom dodajući toplu vodu. Pomiješati brašno s praškom za pecivo i lagano umiješati u smjesu. Peći u predgrijanoj pećnici 40 min. na 180 stupnjeva. Kad se biskvit ohladi presjeći ga uzdužno na dva dijela. Može se i s pola smjese dvaput peći ili upotrijebiti gotove biskvitne kore.  Krema  0,5 l mlijeka  6 žumanjaka  15 dag šećera  2 dag želatine  0,5 l slatkog vrhnja  2 naranče  po želji ekstrakt od naranče  Priprema: Električnom miješalicom umutiti žumanjke sa šećerom. U malo mlijeka otopiti želatinu. Ostali veći dio mlijeka zakipite i dodajte razmućene žumanjke a šećerom. Kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri neprestano miješajući. Skinite s vatre i dodajte razmućenu želatinu. Ogulite i sitno nasjeckajte naranče i dodajte malo ekstrakta od naranče. Istucite čvrst šlag od slatkog vrhnja. Preporučuje se upotrijebiti biljno vrhnje ili običnom dodati nekoliko kremfiksa.  Ujednačiti laganim miješanjem sve tri smjese. Bogato nadjenite tortu. Stavite u hladnjak da se dobro ohladi i staviti tanak sloj marcipana.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+801)
Ali zbilja, kao d aje iz samog raja izašla. ljubitelji naranče i njenog okusa zavoljet će ovu tortu odmah kao što sam i ja nedavno.

Tijesto 

  • 6 jaja 
  • 25 dag šećera 
  • 10 žlica tople vode 
  • 25 dag brašna (1/2 oštro, 1/2 glatko) 
  • 1 prašak za pecivo 

Priprema:

Istući bjelanjke u čvrsti snijeg i postupno dodavati žumanjke i šećer, dalje miješati električnom miješalicom dodajući toplu vodu. Pomiješati brašno s praškom za pecivo i lagano umiješati u smjesu. Peći u predgrijanoj pećnici 40 min. na 180 stupnjeva. Kad se biskvit ohladi presjeći ga uzdužno na dva dijela. Može se i s pola smjese dvaput peći ili upotrijebiti gotove biskvitne kore. 

Krema 

  • 0,5 l mlijeka 
  • 6 žumanjaka 
  • 15 dag šećera 
  • 2 dag želatine 
  • 0,5 l slatkog vrhnja 
  • 2 naranče 
  • po želji ekstrakt od naranče 

Priprema:

Električnom miješalicom umutiti žumanjke sa šećerom. U malo mlijeka otopiti želatinu. Ostali veći dio mlijeka zakipite i dodajte razmućene žumanjke a šećerom. Kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri neprestano miješajući. Skinite s vatre i dodajte razmućenu želatinu. Ogulite i sitno nasjeckajte naranče i dodajte malo ekstrakta od naranče. Istucite čvrst šlag od slatkog vrhnja. Preporučuje se upotrijebiti biljno vrhnje ili običnom dodati nekoliko kremfiksa. 

Ujednačiti laganim miješanjem sve tri smjese. Bogato nadjenite tortu. Stavite u hladnjak da se dobro ohladi i staviti tanak sloj marcipana. 

Prosjek: 5 (+801)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika r's

2 dag zelatine tj 20 vrecica mljevene zelatine(u svakoj vrecici 1 gr),ako sam dobro shvatila?

2
Slika korisnika kiwity's

stvarno je rajska