Ragu sa šampinjonima

Sastojci:
- 125 gr sojinih komadića
- 1 kocka juhe
- 250 gr svježih šampinjona
- 50 gr ulja
- 100 gr crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 1/2 dl crvenog vina
- 3 žlice koncentrata rajčice
- 1 1/2 dl vrhnja
- bosiljak ili peršin
- sok od limuna
- papar, sol
Priprema:
Komadiće prelijemo kipućim bujonom od kocke i 5 dl vode i prokuhamo 3-4 minute.
Ocijeđene komadiće, luk, češnjak pržimo kratko, zatim posolimo, popaprimo, dodamo šampinjone narezane na ploške, ralčicu, podlijemo vinom, te po potrebi zalijemo ostatkom bujona i pirjamo dok šampinjoni ne omekšaju. Na kraju dodamo vrhnje, peršin, limunov sok.
Služimo uz kuhani krumpir.
- Vaše oznake (tagovi): šampinjoni







Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...