Pureća ili pileća prsa u umaku

Odlično jelo! U boljoj kombinaciji nisam probala pureća prsa. Ovako radi moja svekrva koju moram posebno pohvaliti za recept. Stvarno odlično jelo, bogati ručak
Sastojci:
- 50 dag purećih ili pilećih prsa
- 2 dl mlijeka
- 2 žlice oštrog brašna
- 2 dl slatkog vrhnja
- 10 dag sira gorgonzole
- maslac
- zeleni papar
- 1 režanj češnjaka
- vegeta twist
Postupak pripreme:
Meso narežite, lagano natucite batićem za meso, nakapajte uljem, pospite s malo bijelog papra i vegetom twist. Neka odstoji oko pola sata. Rastopite maslac ili margarin i kratko prepecite odreske s obje strane 2-3 minute. Izvadite na topli tanjur. Na istom maslacu popržite (blijedo) 2 žlice brašna, zalijte mlijekom. Kad prokuha, vratite unutra meso, dodajte vrhnje i kuhajte na laganoj vatri još par minuta, dodajte žličicu zelenog papra. Na kraju u umak izmrvite gorgonzolu. Poslužite odmah s tjesteninom i salatom po izboru.







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...