Pureća ili pileća prsa u umaku

Autor: davorka   (palac x 11112) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
50 dag purećih ili pilećih prsa  2 dl mlijeka 2 žlice oštrog brašna 2 dl slatkog vrhnja 10 dag sira gorgonzole maslac zeleni papar 1 režanj češnjaka vegeta twist   Postupak pripreme: Meso narežite, lagano natucite batićem za meso, nakapajte uljem, pospite s malo bijelog papra i vegetom twist. Neka odstoji oko pola sata. Rastopite maslac ili margarin i kratko prepecite odreske s obje strane 2-3 minute. Izvadite na topli tanjur. Na istom maslacu popržite (blijedo) 2 žlice brašna, zalijte mlijekom. Kad prokuha, vratite unutra meso, dodajte vrhnje i kuhajte na laganoj vatri još par minuta, dodajte žličicu zelenog papra. Na kraju u umak izmrvite gorgonzolu. Poslužite odmah s tjesteninom i salatom po izboru. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+4)
Odlično jelo! U boljoj kombinaciji nisam probala pureća prsa. Ovako radi moja svekrva koju moram posebno pohvaliti za recept. Stvarno odlično jelo, bogati ručak

Sastojci: 

  • 50 dag purećih ili pilećih prsa 
  • 2 dl mlijeka
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 10 dag sira gorgonzole
  • maslac
  • zeleni papar
  • 1 režanj češnjaka
  • vegeta twist  

Postupak pripreme:

Meso narežite, lagano natucite batićem za meso, nakapajte uljem, pospite s malo bijelog papra i vegetom twist. Neka odstoji oko pola sata. Rastopite maslac ili margarin i kratko prepecite odreske s obje strane 2-3 minute. Izvadite na topli tanjur. Na istom maslacu popržite (blijedo) 2 žlice brašna, zalijte mlijekom. Kad prokuha, vratite unutra meso, dodajte vrhnje i kuhajte na laganoj vatri još par minuta, dodajte žličicu zelenog papra. Na kraju u umak izmrvite gorgonzolu. Poslužite odmah s tjesteninom i salatom po izboru.

Prosjek: 3 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Pileća prsa u umaku od naranče - PROČITAJTE Pijana purica - PROČITAJTE Bijeli umak od kiselog vrhnja - PROČITAJTE Varivo od piletine - PROČITAJTE Lazanje na moj naćin - PROČITAJTE