Punjene lignje

Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
1 kg liganja 3 tvrdo kuhana jaja 3 kisela krastavca 10 dkg šampinjona 20 dkg pršuta 1 kg krumpira češnjak sol papar peršin maslinovo ulje bijelo vino Postupak pripreme Jaja, krastavce, gljive, i pršut isjeckati dodati začine sve skupa izmjesati i puniti lignje. Napunjene lignje zatvaramo čačkalicom i slažemo na krumpire koje smo predhodno izrezali na ploške. Staviti u dobro zagrijanu pečnicu i peći oko 1sat. Pri kraju se dolije malo bjelog vina te pospe sa nasjeckanim češnjakom i peršinom. Dobar tek, Suzi Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+831)
Jadranske lignje su puno bolji izbor za pripremu punjenih lignji od japanskih i ostalih uvoznih, dok su recimo te uvozne, opet boje za prženje. U svakom slučaju, ovdje preporučujem uzeti jadranske lignje.

Sastojci

  • 1 kg liganja
  • 3 tvrdo kuhana jaja
  • 3 kisela krastavca
  • 10 dkg šampinjona
  • 20 dkg pršuta
  • 1 kg krumpira
  • češnjak
  • sol
  • papar
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • bijelo vino

Postupak pripreme

Jaja, krastavce, gljive, i pršut isjeckati dodati začine sve skupa izmjesati i puniti lignje. Napunjene lignje zatvaramo čačkalicom i slažemo na krumpire koje smo predhodno izrezali na ploške. Staviti u dobro zagrijanu pečnicu i peći oko 1sat. Pri kraju se dolije malo bjelog vina te pospe sa nasjeckanim češnjakom i peršinom.

Dobar tek, Suzi

Prosjek: 4 (+831)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

I ovo trebate pogledati:

Lignje na toć - PROČITAJTE Blitva s rajčicom, krumpirom i lešo lignje - PROČITAJTE Buzara Della Morlacca - PROČITAJTE Makaroni s gljivama i piletinom - PROČITAJTE Bistra riblja juha na mornarski - PROČITAJTE