Kako ispržiti meso

recepti_bez_slike
60-70 dkg mesa  5 dkg brašna  sol  10 dkg mrvica  1 jaje  1/4 kg masti Priprema: Meso se opere, izreže na odreske, tuče i soli. Odreske uvaljate u brašno, dobro otresete i stavi u jaje. Okrenite odrezak u jajetu na drugu stranu, a zatim stavite u mrvice, koje smo stavili na čisti bijeli papir. Odreske otresete i stavite na dasku. Kad su svi odresci panirani, ugrije se mast, pa se odresci stave pržiti. Pržiti treba naglo, samo treba paziti da mast nije prevruća kako bi popečci bili žuto zažareni. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+5)
Evo na primjeru jednog recepta uputa kako općenito pržiti meso.

Sastojci:

  • 60-70 dkg mesa 
  • 5 dkg brašna 
  • sol 
  • 10 dkg mrvica 
  • 1 jaje 
  • 1/4 kg masti

Priprema:

Meso se opere, izreže na odreske, tuče i soli. Odreske uvaljate u brašno, dobro otresete i stavi u jaje.

Okrenite odrezak u jajetu na drugu stranu, a zatim stavite u mrvice, koje smo stavili na čisti bijeli papir. Odreske otresete i stavite na dasku. Kad su svi odresci panirani, ugrije se mast, pa se odresci stave pržiti. Pržiti treba naglo, samo treba paziti da mast nije prevruća kako bi popečci bili žuto zažareni.

Prosjek: 3.6 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)