Kako ispržiti meso

Evo na primjeru jednog recepta uputa kako općenito pržiti meso.
Sastojci:
- 60-70 dkg mesa
- 5 dkg brašna
- sol
- 10 dkg mrvica
- 1 jaje
- 1/4 kg masti
Priprema:
Meso se opere, izreže na odreske, tuče i soli. Odreske uvaljate u brašno, dobro otresete i stavi u jaje.
Okrenite odrezak u jajetu na drugu stranu, a zatim stavite u mrvice, koje smo stavili na čisti bijeli papir. Odreske otresete i stavite na dasku. Kad su svi odresci panirani, ugrije se mast, pa se odresci stave pržiti. Pržiti treba naglo, samo treba paziti da mast nije prevruća kako bi popečci bili žuto zažareni.







IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...