 
 
 
 
1 kg krumpira 
20 dkg brašna 
1/4 l mlijeka 
1 žemlja 
2 jaja 
sol
mast
Priprema:
Krumpir se oguli, opere i riba na ribežu u hladnu vodu. Kad je izriban, voda se kroz cjedilo ocijedi, a krumpir se u krpi dobro osuši. Žemlja se natopi u mlijeku, zatim skuha u kašu i ohladi. Osušeni krumpir izmiješa se sa žemljom, dodaju se jaja, sol i brašno i rade se tanki popečci, koji se prže u vrućoj masti dok ne zažute, i to najprije pokriveni, a kasnije se otkriju.
 
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
 Prosjek: 4 (+322)
 
Sastojci:
- 1 kg krumpira 
- 20 dkg brašna 
- 1/4 l mlijeka 
- 1 žemlja 
- 2 jaja 
- sol
- mast
Priprema:
Krumpir se oguli, opere i riba na ribežu u hladnu vodu. Kad je izriban, voda se kroz cjedilo ocijedi, a krumpir se u krpi dobro osuši. Žemlja se natopi u mlijeku, zatim skuha u kašu i ohladi. Osušeni krumpir izmiješa se sa žemljom, dodaju se jaja, sol i brašno i rade se tanki popečci, koji se prže u vrućoj masti dok ne zažute, i to najprije pokriveni, a kasnije se otkriju.