Prigorska grah-salata
Sastojci:
- 30 dag graha
- 20 dag kisele repe
- 2 glavice luka
- 1 lovorov list
- ulje, papar, sol
Prirpema:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite ga u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s lovorovim listom. Potpuno skuhan grah ostavIte da malo odstoji, a zatim odlijte samo polovicu tekućine u kojoj se kuhao a grah s ostatkom guste juhe ohladite. U dublju zdjelu stavIte luk narezan na kolute, posolite ga pa neka odstoji 15 minuta. Tada dodajte grah zajedno s gustom juhom i kiselu repu, posolite, popaprite i sve lagano izmiješajte. Ovu salatu poslužite sa žgancima od heljdinog ili kukuruznog brašna, ili s kuhanim ili prženim kobasicama.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): salate
- Sastojci: grah / kisela repa / lovorov list / luk / papar / sol / ulje