Prigorska grah-salata

recepti_bez_slike
30 dag graha 20 dag kisele repe 2 glavice luka 1 lovorov list ulje, papar, sol Prirpema: Grah prethodnog dana dobro operite, namočite ga u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s lovorovim listom. Potpuno skuhan grah ostavIte da malo odstoji, a zatim odlijte samo polovicu tekućine u kojoj se kuhao a grah s ostatkom guste juhe ohladite. U dublju zdjelu stavIte luk narezan na kolute, posolite ga pa neka odstoji 15 minuta. Tada dodajte grah zajedno s gustom juhom i kiselu repu, posolite, popaprite i sve lagano izmiješajte. Ovu salatu poslužite sa žgancima od heljdinog ili kukuruznog brašna, ili s kuhanim ili prženim kobasicama. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3)

Sastojci:

  • 30 dag graha
  • 20 dag kisele repe
  • 2 glavice luka
  • 1 lovorov list
  • ulje, papar, sol

Prirpema:

Grah prethodnog dana dobro operite, namočite ga u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno s lovorovim listom. Potpuno skuhan grah ostavIte da malo odstoji, a zatim odlijte samo polovicu tekućine u kojoj se kuhao a grah s ostatkom guste juhe ohladite. U dublju zdjelu stavIte luk narezan na kolute, posolite ga pa neka odstoji 15 minuta. Tada dodajte grah zajedno s gustom juhom i kiselu repu, posolite, popaprite i sve lagano izmiješajte. Ovu salatu poslužite sa žgancima od heljdinog ili kukuruznog brašna, ili s kuhanim ili prženim kobasicama.

Prosjek: 4.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)