Prelivena pita s rogačima

recepti_bez_slike
60 dag tankog tijesta za savijaču 25 dag mljevenih rogača 10 dag grožđica ulje Preljev 20 dag šećera 1 vanilin-šećer 1 limun Priprema: Lim nauljite i na dno stavite dvije kore izrezane prema veličini lima, pa svaku poprskajte mlakom vodom i uljem. Pospite mljevenim rogačima i grožđicama. Dalje nastavite sa slaganjem kora, svaku poprskajte mlakom vodom i uljem, pospite mljevenim rogačima i grožđicama sve dok ne utrošite i tijesto i nadjev. Zadnje dvije kore trebaju biti bez nadjeva i samo poprskane mlakom vodom i uljem. Tada pitu narežite oštrim nožem na četvrtaste komade, ali ne do kraja. Prelijte uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta. Pečenu pitu, nakon što ste je izvadili iz pećnice, prelijte ohlađenim sirupom, koji ste skuhali od šećera, vanilin-šećera, limunova soka i 2 dl vode, a zatim vratite u pećnicu koju ste prethodno isključili. Ostavite je da stoji tako 20 minuta. Tada pitu narežite do kraja po već ranije napravljenim rezovima. Poslužite posve hladnu   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+500)

Sastojci:

  • 60 dag tankog tijesta za savijaču
  • 25 dag mljevenih rogača
  • 10 dag grožđica
  • ulje

Preljev

  • 20 dag šećera
  • 1 vanilin-šećer
  • 1 limun

Priprema:

Lim nauljite i na dno stavite dvije kore izrezane prema veličini lima, pa svaku poprskajte mlakom vodom i uljem. Pospite mljevenim rogačima i grožđicama. Dalje nastavite sa slaganjem kora, svaku poprskajte mlakom vodom i uljem, pospite mljevenim rogačima i grožđicama sve dok ne utrošite i tijesto i nadjev. Zadnje dvije kore trebaju biti bez nadjeva i samo poprskane mlakom vodom i uljem. Tada pitu narežite oštrim nožem na četvrtaste komade, ali ne do kraja. Prelijte uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta. Pečenu pitu, nakon što ste je izvadili iz pećnice, prelijte ohlađenim sirupom, koji ste skuhali od šećera, vanilin-šećera, limunova soka i 2 dl vode, a zatim vratite u pećnicu koju ste prethodno isključili. Ostavite je da stoji tako 20 minuta. Tada pitu narežite do kraja po već ranije napravljenim rezovima. Poslužite posve hladnu

 

Prosjek: 4 (+500)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Uskršnja pita sa špinatom i sirom - PROČITAJTE Gibanica s blitvom - PROČITAJTE Štrukli sa vlascem - PROČITAJTE Baklava od pečenih lješnjaka - PROČITAJTE Ilonkina pogača - PROČITAJTE