Predjelo

Autor: Natasa Pecipajkovska   (palac x 50) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 tikvicu 1 veći patliđan 2 jaja 100ml mlijeko 4 glavice luka (sitno ribani) začini: vegeta, crni papar, soli 20 komada masline bez koštica (isjeckane na pola) brašno prezla malo ulja ribani tvdi sir sezam Priprema predjela: Tikvice I patliđan se režu na tanke ploške, tikvici se doda malo soli kako bi voda izašla van. Patliganu se stavlja malo soli I malo vode da malo odstoji. Onda se pohaju u prvo malo u jaje, pa u smjesu koja sam napravila od brasna, sezam I prezlu, koja se treba promješati. Onda tako namoćene se prze u malo ulja. Peku se pomalo na obje strane. I onda kad su gotove stavljaju se u protvan poredani jedno do drugo ☺ Dakle ide jedan red tikvice, red masline, red ribani sir, red patliđan. Odozgo se dodaje smjesa od izmučkano jaje, mlijeko, vegeta, papar, luk I malo ulja. I onda se to stvalja u pećnici na 200 stupnjeva, kad vidite da su jaja I mlijeko skuhane onda je jelo gotovo. Nadam se da ce da će Vam se ovo jelo dopasti!   Originalni tekst recepta: za ova predjadenje kolicinata na sostojkite se po vasa zelba i zavisi kolku osobi ke jadat,jas za 4 osobi upotrebiv :1 zeleno tikve,1pogolem crn domat,2jajca,100ml.mleko,4parcina bel luk(rendan sitno),vegeta,crn biber,okolu 20 parcina maslinki bez koska(seceni na polovina),brasno,prezla,maslo.kaskaval rendan nakrupno,susam.vaka zapocnuva :prethodno tikveto i domatot gi isekov na lenti potanki,tikveto go ostaviv so sol da se cedi od vodata,a crniot domat so sol i   malku voda isto da kisne.potoa gi pohovav,prvo vo jajce, potoa vo (brasnoto,susamot,i prezlata izmesani zaedno),pa gi przev na malku maslo, pomalku od dvete strani,i gi trgav na strana.potoa gi redev vo tava( podlaboka ),eden red narediv samo od tikveto (kako za musaka sto pravime),potoa narediv od maslinkite,i narendav kaskaval,potoa go narediv crniot domat,pa pak maslinki,rendan kaskaval,i odozgora gi naturiv so jajcata izmateni so mleko i vegeta i biber  lukot i malku maslo,gi staviv da se pecat na 200 *okolu 15 minuti,stom ke vidite deka jajcata i mlekoto izvrile znaci gotovo e.se nadevam deka ke vi se dopadne Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Za ovo predjelo, količina sastojaka su po vašoj želji o ovisi koliko osoba jede, za 4 osobe upotrebila sam:

  • 1 tikvicu
  • 1 veći patliđan
  • 2 jaja
  • 100ml mlijeko
  • 4 glavice luka (sitno ribani)
  • začini: vegeta, crni papar, soli
  • 20 komada masline bez koštica (isjeckane na pola)
  • brašno
  • prezla
  • malo ulja
  • ribani tvdi sir
  • sezam

Priprema predjela:

Tikvice I patliđan se režu na tanke ploške, tikvici se doda malo soli kako bi voda izašla van. Patliganu se stavlja malo soli I malo vode da malo odstoji. Onda se pohaju u prvo malo u jaje, pa u smjesu koja sam napravila od brasna, sezam I prezlu, koja se treba promješati. Onda tako namoćene se prze u malo ulja. Peku se pomalo na obje strane.
I onda kad su gotove stavljaju se u protvan poredani jedno do drugo ☺
Dakle ide jedan red tikvice, red masline, red ribani sir, red patliđan.
Odozgo se dodaje smjesa od izmučkano jaje, mlijeko, vegeta, papar, luk I malo ulja.
I onda se to stvalja u pećnici na 200 stupnjeva, kad vidite da su jaja I mlijeko skuhane onda je jelo gotovo.
Nadam se da ce da će Vam se ovo jelo dopasti!
 

Originalni tekst recepta:

za ova predjadenje kolicinata na sostojkite se po vasa zelba i zavisi kolku osobi ke jadat,jas za 4 osobi upotrebiv :1 zeleno tikve,1pogolem crn domat,2jajca,100ml.mleko,4parcina bel luk(rendan sitno),vegeta,crn biber,okolu 20 parcina maslinki bez koska(seceni na polovina),brasno,prezla,maslo.kaskaval rendan nakrupno,susam.vaka zapocnuva :prethodno tikveto i domatot gi isekov na lenti potanki,tikveto go ostaviv so sol da se cedi od vodata,a crniot domat so sol i   malku voda isto da kisne.potoa gi pohovav,prvo vo jajce, potoa vo (brasnoto,susamot,i prezlata izmesani zaedno),pa gi przev na malku maslo, pomalku od dvete strani,i gi trgav na strana.potoa gi redev vo tava( podlaboka ),eden red narediv samo od tikveto (kako za musaka sto pravime),potoa narediv od maslinkite,i narendav kaskaval,potoa go narediv crniot domat,pa pak maslinki,rendan kaskaval,i odozgora gi naturiv so jajcata izmateni so mleko i vegeta i biber  lukot i malku maslo,gi staviv da se pecat na 200 *okolu 15 minuti,stom ke vidite deka jajcata i mlekoto izvrile znaci gotovo e.se nadevam deka ke vi se dopadne

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)