Popečci od kelja

recepti_bez_slike
1/2 kg kelja  mrvice  1 žemlja  1 jaje  2 dkg suhe slanine  sol papar  3 srdelice ili pasta od srdelica  15 dkg masti ili ulja Priprema: Kelj se u slanoj vodi kuha, ocijedi, voda se istisne, a kelj sitno nasjecka. Žemlja se razmoči, pasira i stavi u kelj. Srdelice se očiste od kosti te stave u kelj. Umjesto srdelica može se dodati pasta od sardelica. Slanina se reže na kocke i malo poprži, izmiješa s keljom i doda jaje. Pomoću mrvica rade se od te smjese popečci koji se peku u vrućoj masti. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+3)

Sastojci:

  • 1/2 kg kelja 
  • mrvice 
  • 1 žemlja 
  • 1 jaje 
  • 2 dkg suhe slanine 
  • sol
  • papar 
  • 3 srdelice ili pasta od srdelica 
  • 15 dkg masti ili ulja

Priprema:

Kelj se u slanoj vodi kuha, ocijedi, voda se istisne, a kelj sitno nasjecka. Žemlja se razmoči, pasira i stavi u kelj. Srdelice se očiste od kosti te stave u kelj. Umjesto srdelica može se dodati pasta od sardelica. Slanina se reže na kocke i malo poprži, izmiješa s keljom i doda jaje. Pomoću mrvica rade se od te smjese popečci koji se peku u vrućoj masti.

Prosjek: 3.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)