Poljupci s marmeladom

Autor: Sara   (palac x 6717) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
15 dag margarina  20 dag brašna  1/4 vrećice praška za pecivo  1 žumanjak  4 žlice mlijeka  12 dag šećera  1 bjelanjak za premazivanje  15 dag džema od jagoda  priprema: U prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo izmrvite margarin, te dodajte žumanjak, šećer i mlijeko. Umijesite glatko tijesto i ostavite da odstoji pola sata na hladnom mjestu. Zatim tijesto razvaljajte u veće valjke, izrežite na komadiće i oblikujte kuglice koje u sredini malo udubite. Složite ih u namašćen lim za pečenje, premažite bjelanjkom i pecite oko 15-20 minuta na temperaturi od 220°C. Pečene poljupce ukrasite u sredini džemom od jagoda. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+820)

Sastojci:

  • 15 dag margarina 
  • 20 dag brašna 
  • 1/4 vrećice praška za pecivo 
  • 1 žumanjak 
  • 4 žlice mlijeka 
  • 12 dag šećera 
  • 1 bjelanjak za premazivanje 
  • 15 dag džema od jagoda 

priprema:

U prosijano brašno pomiješano s praškom za pecivo izmrvite margarin, te dodajte žumanjak, šećer i mlijeko. Umijesite glatko tijesto i ostavite da odstoji pola sata na hladnom mjestu. Zatim tijesto razvaljajte u veće valjke, izrežite na komadiće i oblikujte kuglice koje u sredini malo udubite. Složite ih u namašćen lim za pečenje, premažite bjelanjkom i pecite oko 15-20 minuta na temperaturi od 220°C. Pečene poljupce ukrasite u sredini džemom od jagoda.

Prosjek: 4 (+820)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Damski kapric (kolač s ribizlom) - PROČITAJTE Tortice s jagodama - PROČITAJTE Medena srca - PROČITAJTE Croissant - PROČITAJTE Viko torta - PROČITAJTE