Pohana bazga

Autor: perica   (palac x 157) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
8 velikih cvatova bazge tijesto za paniranje ulja 8 dag brašna tijesto za paniranje:  8 dag brašna 1 dl piva 2 žumanjka snijeg od 2 bjelanjka sol priprema: pivo, brašno, sol i žumanjke pomiješajte, dodajte snijeg, a oprane i osušene cvjetove bazge povaljajte u brašno, namočite u tijesto i spustite u ne baš prevruće ulje. Umjesto piva, može i mlijeko ili bijelo vino. Bazgu možete posluživati kao samostalno jelo, ili kao predjelo s umakom od majoneze, kao prilog mesu ili desert s kompotom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+331)
Kad bi moja baka Dragica imala malo više vremena (i bazge) ponudila nam je ovo jelo da probamo. Ma možda bismo tada, još kao djeca i probali da nam nije rekla kako je riječ o bazgi. Danas ju obožavam. Ako želite slatko jelo, dodjate u snijeg 2 žlice šećera.

sastojci:

  • 8 velikih cvatova bazge
  • tijesto za paniranje
  • ulja
  • 8 dag brašna

tijesto za paniranje: 

  • 8 dag brašna
  • 1 dl piva
  • 2 žumanjka
  • snijeg od 2 bjelanjka
  • sol

priprema:

pivo, brašno, sol i žumanjke pomiješajte, dodajte snijeg, a oprane i osušene cvjetove bazge povaljajte u brašno, namočite u tijesto i spustite u ne baš prevruće ulje. Umjesto piva, može i mlijeko ili bijelo vino. Bazgu možete posluživati kao samostalno jelo, ili kao predjelo s umakom od majoneze, kao prilog mesu ili desert s kompotom.

Prosjek: 4 (+331)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)