Pita od sira s višnjama
Pripremam je svojoj obitelji, a recept je od moje drage prijateljice Duške koja je ekspert u pravljenju kolača
Sastojci:
- 25 dag višanja (najčešće iz kompota)
- 75 dag svježeg kravljeg sira
- 3 jaja
- 6 dag griza
- 25 dag šećera
- aroma vanilije (ekstrakt, vanilin šećer ili štapić od vanilije)
- 2 žličice praška za pecivo
- ribana korica i sok 1 neprskanog limuna
- 10 dag maslaca ili margarina
- 1vrećica praška za puding od vanilije
Priprema:
Maslac otopiti na pari ili na ploči na niskoj temperaturi. Ostaviti da se ohladi. Višnje dobro ocijediti. U prikladnu zdjelu staviti svježi sir, jaja, griz, šećer, prašak za puding, prašak za pecivo, sok i korica limuna, te ručnim mikserom sve sastojke povezati u jednoličnu masu. Primiješati omekšani maslac i na kraju dodati ocijeđene višnje.
Plosnati okrugli kalup promjera 24 cm premazati maslacem i posuti grizom. Napuniti pripremljenom smjesom te peći do zlatno žute boje cca 1 h na 180° C. Kratko je ostaviti u kalupu, a onda je izvrnuti na prikladan veći tanjur i pustiti da se ohladi. Posuti štaubom.
Link izvora / potpis autora: Drenka Marinković
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Vaše oznake (tagovi): pita
to bi moralo bit dobro,ja ču napravit iz svežih višnjama