Pišinger-štapići

recepti_bez_slike
Krema:  5 žlica mlijeka  15 dag šećera  10 dag čokolade  4 žumanjka  15 dag maslaca  1 omot oblatna  10 dag marmelade od marelica  čokoladna glazura priprema: Mlijeko, šećer, 2 žumanjka i razrezanu čokoladu stavite u prikladnu posudu, kratko prokuhajte miješajući u vodenoj kupelji dok ne dobijete gušću smjesu, te stavite hladiti. U međuvremenu izmiješajte pjenasto maslac, dodajte preostala 2 žumanjka i ohlađenu gornju smjesu. Sve kratko promiješajte da dobijete jednoličnu kremu. Oblatnu namažite tanko marmeladom, a zatim kremom i tako redom 4 oblatne, pa slažite jednu na drugu. Premazane oblatne stavite između dvije daske i drugi dan režite štapiće. Po želji ih prelijte čokoladnom glazurom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+905)
Evo jednog recepta koji je moja mama kad smo bili mali rado i često spremala. Morala sam dva, tri puta prvo sve pročitati kad sam ga prvi put pravila, a onda sam ponosno pozvala mamu na kavu i ručak

Sastojci:

Krema: 

  • 5 žlica mlijeka 
  • 15 dag šećera 
  • 10 dag čokolade 
  • 4 žumanjka 
  • 15 dag maslaca 
  • 1 omot oblatna 
  • 10 dag marmelade od marelica 
  • čokoladna glazura

priprema:

Mlijeko, šećer, 2 žumanjka i razrezanu čokoladu stavite u prikladnu posudu, kratko prokuhajte miješajući u vodenoj kupelji dok ne dobijete gušću smjesu, te stavite hladiti. U međuvremenu izmiješajte pjenasto maslac, dodajte preostala 2 žumanjka i ohlađenu gornju smjesu. Sve kratko promiješajte da dobijete jednoličnu kremu. Oblatnu namažite tanko marmeladom, a zatim kremom i tako redom 4 oblatne, pa slažite jednu na drugu. Premazane oblatne stavite između dvije daske i drugi dan režite štapiće. Po želji ih prelijte čokoladnom glazurom.

Prosjek: 4 (+905)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)