Piroške

Autor: Lahorka Jelić   (palac x 7192) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
35 dkg brašna 15 dkg pasiranog i kuhanog krumpira 10 dkg margarina 1 i pola dl mlijeka 2 žutanjka 1 germa malo soli Umjesiti u glatko tjesto, razvaljati na pola centimetara i rezati na kvadrate veličina po želji. Na svaki kvadratić staviti žločicu sira zamotati, dobro  prstima stisnuti krajeve. Slagati na pobrašnjelu dasku. Kada se potroši sve tjesto može se odmah stavljati pržiti u duboko ulje. Piroške pašu uz vino i kavu. Ja prakticiram ABC sir ono veće pakiranje.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)

Potrebno za tjesto

  • 35 dkg brašna
  • 15 dkg pasiranog i kuhanog krumpira
  • 10 dkg margarina
  • 1 i pola dl mlijeka
  • 2 žutanjka
  • 1 germa
  • malo soli

Umjesiti u glatko tjesto, razvaljati na pola centimetara i rezati na kvadrate veličina po želji. Na svaki kvadratić staviti žločicu sira zamotati, dobro  prstima stisnuti krajeve. Slagati na pobrašnjelu dasku. Kada se potroši sve tjesto može se odmah stavljati pržiti u duboko ulje. Piroške pašu uz vino i kavu. Ja prakticiram ABC sir ono veće pakiranje.

 

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

I ovo trebate pogledati:

Sirnjača (dizani kolač od sira) - PROČITAJTE Čokoladnjača (dizani kolač od čokolade) - PROČITAJTE Knedle sa šljivama - PROČITAJTE Knedle - PROČITAJTE Pinca (sirnica) - PROČITAJTE