Čokoladnjača (dizani kolač od čokolade)

Za 2 štruce  70 dag glatkog brašna 10 dag šećera malo soli 1vanili šećer 2 paketića suhog kvasca 3 žujtanjka 1 dl ulja 0,5 l mlakog mlijeka Sve suhe sastojke izmješati i u njih dodati mokre sastojke. Pomoću miksera i nastavaka za tjesto dobro izradite mekano tjesto. Doradite ga još rukama na pobrašnjenoj površini i nakon toga ga ostavite na toplome dok ne udvostruči svoj volumen. Najbolje na stolu pokriveng sa kuhinjskom krpom. Nadjev od čokolade: 1 šalica = 2,5 dl 1 i pol šlica brašna 1 šalica šećera 0,5 šalice ulja 0,5 šačice mlijeka 1 vanili šećer 1 prašak za pecivo 1 jaje 3 žlice kakaa za premaz 1 jaje 2 žlice mlijeka Priprema Sve sastojke za filu dobro izmiksajte. Tjesto podjeliti u dva djela. Razvaljati na debljinu prsta. Namazati filom, zarolati i stavite u namašćeni visoki lim. U limu ostavite da se diže još dvadesetak minuta. premažite mješavimom jaja i mlijeka i pecite na 180°C dok kolać ne dobije ljepu zlatnu bolju. Nakon toga kolać pokrijte sa alu folijom i pecite još nekih 45 minuta na 150 °C. Pečeno je kada nož ili čačkalica izađu suhi :) Pečeni kolać odmah izvadite iz lima tako da prvo nožem odvojite kolać od stijenki, zarim ga prekrijete krpom i okrenete naopačke . Maknite lim i ostavite da se kolač ohladi.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+3)
kada se tradicionalni okusi spoje sa besmrtnom čokoladom...
Recepti - 7 - slika

Dizano tijesto:

Za 2 štruce

  •  70 dag glatkog brašna
  • 10 dag šećera
  • malo soli
  • 1vanili šećer
  • 2 paketića suhog kvasca
  • 3 žujtanjka
  • 1 dl ulja
  • 0,5 l mlakog mlijeka

Sve suhe sastojke izmješati i u njih dodati mokre sastojke.
Pomoću miksera i nastavaka za tjesto dobro izradite mekano tjesto.
Doradite ga još rukama na pobrašnjenoj površini i nakon toga ga ostavite na toplome dok ne udvostruči svoj volumen.
Najbolje na stolu pokriveng sa kuhinjskom krpom.

Nadjev od čokolade:

1 šalica = 2,5 dl

  • 1 i pol šlica brašna
  • 1 šalica šećera
  • 0,5 šalice ulja
  • 0,5 šačice mlijeka
  • 1 vanili šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje
  • 3 žlice kakaa

za premaz

  • 1 jaje
  • 2 žlice mlijeka

Priprema

Sve sastojke za filu dobro izmiksajte.
Tjesto podjeliti u dva djela.
Razvaljati na debljinu prsta.
Namazati filom, zarolati i stavite u namašćeni visoki lim.

U limu ostavite da se diže još dvadesetak minuta.
premažite mješavimom jaja i mlijeka i pecite na 180°C dok kolać ne dobije ljepu zlatnu bolju.
Nakon toga kolać pokrijte sa alu folijom i pecite još nekih 45 minuta na 150 °C.
Pečeno je kada nož ili čačkalica izađu suhi :)
Pečeni kolać odmah izvadite iz lima tako da prvo nožem odvojite kolać od stijenki, zarim ga prekrijete krpom i okrenete naopačke . Maknite lim i ostavite da se kolač ohladi.

 

Prosjek: 3.7 (+3)
Link izvora / potpis autora: unique-hrebina.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Irena.'s

Pozdrav.Kolač izgleda vrlo ukusno.Zanima me je li fil mekan kad se ispeče ili više suh?