Pirjano meso s povrćem

Priprava:
Meso narežite na manje komadiće (svinjetinu ili pileći file). Sitno nasjeckajte luk i pirjajte na ulju, dodajte meso i malo osolite. Začinite paprom i po želji dodajte crvenu papriku. Dolijte vodom i pirjajte još kratko vrijeme. Zatim dodajte na kockice narezanu mrkvu, korijen peršina i malo nasjeckanoga peršinovog lišća, svježu crvenu papriku i mladi grašak. Osolite i začinite vegetom. Po želji dodajte ljuti feferon. Pirjajte dok meso omekša i na kraju stavite malo rajčice (koncentrat), malo senfa, žličicu brašna i začine po vlastitom ukusu.
Uz ovo jelo kao prilog možete poslužiti pire krumpir ili kuhanu rižu.







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...