Skradinski rižot
Jedan od dalmatinskih i općenito hrvatskih specijaliteta je glasoviti skradinski rižoto. Jelo koje se priprema 8 do 10 sati, a tradicionalno ga spravljaju muškarci u Skradinu.
Sastojci:
- 1 kg crvenog luka
- 1 kg teleće ruže izrezane na kockice
- 500 g riže Arborio
- 1 l temeljca (od govedine i junetine)
- sol, papar, mušlatni oraščić
- tvrdi ovči sir
Priprema:
Pirjajte crveni luk na maslinovu ulju ili masti 20 minuta, a nakon desetak minuta ga lagano posolite da povene. Na to stavite kockice teletine i pirjajte sve dok se teletina ne osuši, a potom podlijevajući malo po malo temeljcem dok se meso gotovo ne raskuha. Pirjanja mesa po pravilima bi trebalo trajati barem 6-7 sati, trebali biste dobiti gustu smjesu nalik pašteti. Zatim dodajte rižu i nastavite krčkati rižoto podlijevajući temeljcem. Začinite solju, paprom, muškatnim oraščićem. Prije serviranja obilno pospite ribanim sirom.
Dobar tek!
- Vaše oznake (tagovi): rižoto
- Sastojci: crveni luk / masti / teletina








SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...