Pirjana pileća srca s lisičicama

recepti_bez_slike
30 dag lisičica 30 dag pilećih srca 2 glavice luka 1 mrkva 1 zelena paprika babura 1 jaje 2 dl kiselog vrhnja 1 limun 1 grančica peršinovog lista ulje, vegeta, sol Priprema: Lisičice dobro očistite, operite i narežite na listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na kolutiće narezanu mrkvu i očišćenu i narezanu papriku, pa kratko vrijeme zajedno popržite. Tada dodajte oprana pileća srca i narezane gljive, pa sve zajedno, uz povremeno zalijevanje toplom vodom, pirjajte da potpuno omekša. Zatim posolite, pospite vegetom, dodajte limunov sok i kiselo vrhnje u koje ste dodali razmućeno jaje. Odmah skinite s vatre, pa ulijte u zdjelu i pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite uz pire od graška i zelenu salatu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+383)
Ovo je moja baka radila i prefino je.

Sastojci:

  • 30 dag lisičica
  • 30 dag pilećih srca
  • 2 glavice luka
  • 1 mrkva
  • 1 zelena paprika babura
  • 1 jaje
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 limun
  • 1 grančica peršinovog lista
  • ulje, vegeta, sol

Priprema:

Lisičice dobro očistite, operite i narežite na listiće. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na kolutiće narezanu mrkvu i očišćenu i narezanu papriku, pa kratko vrijeme zajedno popržite. Tada dodajte oprana pileća srca i narezane gljive, pa sve zajedno, uz povremeno zalijevanje toplom vodom, pirjajte da potpuno omekša. Zatim posolite, pospite vegetom, dodajte limunov sok i kiselo vrhnje u koje ste dodali razmućeno jaje. Odmah skinite s vatre, pa ulijte u zdjelu i pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite uz pire od graška i zelenu salatu.

Prosjek: 4 (+383)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)