Pire od graha s kiselim vrhnjem

Ovaj pire sam slučajno otkrila kad mi se tri puta za redom dogodilo to da sam predugo kuhala grah pa je postao premekan i raspucan. Odlucila sam ga ovaj put ne baciti već iskoristiti za pire.
Sastojci:
- 50 dag graha
- polovica manjeg celera
- 1,5 dl kiselog vrhnja
- 2 grančice peršinovog lista
- papar, sol
Priprema:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s celerom. Zatim skuhani grah ocijedite i zajedno s celerom protisnite (pasirajte) kroz sito. Dodajte kiselo vrhnje i nasjeckani peršinov list, posolite, popaprite i izmiješajte u jednoličnu smjesu. Poslužite uz poširana ili meko kuhana jaja i zelenu salatu posutu nasjeckanim češnjakom.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od graha
- Sastojci: peršinov list / papar / kiselo vrhnje / jaja / grah / celer







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
pa da! to volim! praktični recepti za nas manje uspješne (ili zaboravljive) u kuhinji!!! Nije mi se jednom dogodilo da zaboravim na grah koji mi se kuha i na kraju sve zavrsi u smecu jer se tako raskuha da se ne moze ni prepoznati :(