Pire od graha s kiselim vrhnjem

Autor: bbranka   (palac x 10770) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag graha polovica manjeg celera 1,5 dl kiselog vrhnja 2 grančice peršinovog lista papar, sol Priprema: Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s celerom. Zatim skuhani grah ocijedite i zajedno s celerom protisnite (pasirajte) kroz sito. Dodajte kiselo vrhnje i nasjeckani peršinov list, posolite, popaprite i izmiješajte u jednoličnu smjesu. Poslužite uz poširana ili meko kuhana jaja i zelenu salatu posutu nasjeckanim češnjakom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+189)
Ovaj pire sam slučajno otkrila kad mi se tri puta za redom dogodilo to da sam predugo kuhala grah pa je postao premekan i raspucan. Odlucila sam ga ovaj put ne baciti već iskoristiti za pire.

Sastojci:

  • 50 dag graha
  • polovica manjeg celera
  • 1,5 dl kiselog vrhnja
  • 2 grančice peršinovog lista
  • papar, sol

Priprema:

Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte zajedno s celerom. Zatim skuhani grah ocijedite i zajedno s celerom protisnite (pasirajte) kroz sito. Dodajte kiselo vrhnje i nasjeckani peršinov list, posolite, popaprite i izmiješajte u jednoličnu smjesu. Poslužite uz poširana ili meko kuhana jaja i zelenu salatu posutu nasjeckanim češnjakom.

Prosjek: 5 (+189)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika bucka's

pa da! to volim! praktični recepti za nas manje uspješne (ili zaboravljive) u kuhinji!!! Nije mi se jednom dogodilo da zaboravim na grah koji mi se kuha i na kraju sve zavrsi u smecu jer se tako raskuha da se ne moze ni prepoznati :(