Pileći odresci s graškom

Autor: anela   (palac x 1641) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
2 pileća bijela mesa 50 dag graška u zrnu 1 mrkva 1 glavica luka 1 jaje 3 žlice brašna 3 žlice krušnih mrvica 1 limun 2 grančice kopra ulje šećer vegeta sol priprema: Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na kockice narezanu mrkvu pa zajedno malo popržite. Zatim dodajte grašak, pospite žličicom šećera i vegetom, posolite, zalijte s malo tople vode i pirjajte dok povrće posve ne omekša. Za vrijeme pirjanja po potrebi dolijevajte malo tople vode. U zgotovljeno jelo umiješajte nasjeckani kopar. U međuvremenu pileće meso odvojite od kostiju, narežite ga na tanke odreske i posolite. Zatim odreske prvo uvaljajte u brašno, pa u razmućeno jaje i u mrvice te naglo ispržite na zagrijanom ulju s jedne i druge strane da lijepo porumene. Na pladanj istresite grašak, odozgo stavite pileće odreske, a okolo ukrasite kolutima limuna.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+887)
Super kombinacija pilećih odrezaka i graška, a ovaj recept sam dugo kombinirala i izmišljavala, da bi mi točno po ovakvom postupku i količinama konačno ispao kao u najboljem restoranu

Sastojci:

  • 2 pileća bijela mesa
  • 50 dag graška u zrnu
  • 1 mrkva
  • 1 glavica luka
  • 1 jaje
  • 3 žlice brašna
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 1 limun
  • 2 grančice kopra
  • ulje
  • šećer
  • vegeta
  • sol

priprema:

Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na kockice narezanu mrkvu pa zajedno malo popržite. Zatim dodajte grašak, pospite žličicom šećera i vegetom, posolite, zalijte s malo tople vode i pirjajte dok povrće posve ne omekša. Za vrijeme pirjanja po potrebi dolijevajte malo tople vode. U zgotovljeno jelo umiješajte nasjeckani kopar. U međuvremenu pileće meso odvojite od kostiju, narežite ga na tanke odreske i posolite. Zatim odreske prvo uvaljajte u brašno, pa u razmućeno jaje i u mrvice te naglo ispržite na zagrijanom ulju s jedne i druge strane da lijepo porumene. Na pladanj istresite grašak, odozgo stavite pileće odreske, a okolo ukrasite kolutima limuna.

 

Prosjek: 5 (+887)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Mia ZG's

piletinu jako volim, a ovo mi je piletain ana jedan od najboljih načina na koji sam spremala. Vrijedi probati!!!

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Srdele sa senfom - PROČITAJTE Mahune sa slaninom - PROČITAJTE Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Umak od kopra - PROČITAJTE