Pileći odresci s graškom
Sastojci:
- 2 pileća bijela mesa
- 50 dag graška u zrnu
- 1 mrkva
- 1 glavica luka
- 1 jaje
- 3 žlice brašna
- 3 žlice krušnih mrvica
- 1 limun
- 2 grančice kopra
- ulje
- šećer
- vegeta
- sol
priprema:
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte očišćenu i na kockice narezanu mrkvu pa zajedno malo popržite. Zatim dodajte grašak, pospite žličicom šećera i vegetom, posolite, zalijte s malo tople vode i pirjajte dok povrće posve ne omekša. Za vrijeme pirjanja po potrebi dolijevajte malo tople vode. U zgotovljeno jelo umiješajte nasjeckani kopar. U međuvremenu pileće meso odvojite od kostiju, narežite ga na tanke odreske i posolite. Zatim odreske prvo uvaljajte u brašno, pa u razmućeno jaje i u mrvice te naglo ispržite na zagrijanom ulju s jedne i druge strane da lijepo porumene. Na pladanj istresite grašak, odozgo stavite pileće odreske, a okolo ukrasite kolutima limuna.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): pileći recept / pileći odresci / mesno jelo
- Sastojci: vegeta / ulje / sol / šećer / pileće bijelo meso / mrvice / luk / limun / kopar / jaje / grašak / grančice kopra / brašno
piletinu jako volim, a ovo mi je piletain ana jedan od najboljih načina na koji sam spremala. Vrijedi probati!!!