Pečene tikvice - štapići

Autor: LanaM   (palac x 14037) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
1/2 kg tikvica 1/4 šalice oštrog brašna prstohvat soli 1 šalica krušnih mrvica 1/4 šalice parmezana mješavina začina talijanski mix: bosiljak, origano, ružmarin, mažuran, sjemenke korijandera, timijan, kruno mljevena sušena crvena paprika pahuljice. Ova se mješavina može kupiti u dućanima, a možete koristiti i začine po vlastitom ukusu. 1 veliko jaje   Priprema: Oprati i papirnatim ručnikom obrisati tikvice. Odrezati krajeve i narezati na otprilike centimetar debele prutiće. Staviti narezane prutiće u plastičnu vrećicu za čuvanje hrane u koju ste dodali brašno i sol, pa tresite vrećicu dok se brašno i sol ravnomjerno ne rasporede po tikvicama. Na velikom plitkom tanjuru pomiješati mješavinu začina, krušne mrvice i parmezan, a u drugom, dubokom tanjuru, dobro umutite jedno jaje s žličicom vode. Prutiće tikvice brzo provući kroz umućeno jaje i kratko kroz mješavinu začina, parmezana i krušnih mrvica. Zagrijte pećnicu na 200°C. Na dno pleha za pečenje staviti foliju i preko nje rešetku koja se inače koristi za hlađenje kruha, peciva, torti… Poslagati ispanirane tikvice. Tikvice složiti tako da između svakog prutića ostavite slobodnog prostora kako biste omogućili cirkulaciju vrućeg zraka. Kad se pećnica zagrije, pecite ih 15-ak minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Vrijeme pečenja ovisit će o debljini prutića tikvice.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Pečene tikvice - štapići

Sastojci:

  • 1/2 kg tikvica
  • 1/4 šalice oštrog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 1/4 šalice parmezana
  • mješavina začina talijanski mix: bosiljak, origano, ružmarin, mažuran, sjemenke korijandera, timijan, kruno mljevena sušena crvena paprika pahuljice. Ova se mješavina može kupiti u dućanima, a možete koristiti i začine po vlastitom ukusu.
  • 1 veliko jaje

 

Priprema:

Oprati i papirnatim ručnikom obrisati tikvice. Odrezati krajeve i narezati na otprilike centimetar debele prutiće.
Staviti narezane prutiće u plastičnu vrećicu za čuvanje hrane u koju ste dodali brašno i sol, pa tresite vrećicu dok se brašno i sol ravnomjerno ne rasporede po tikvicama.
Na velikom plitkom tanjuru pomiješati mješavinu začina, krušne mrvice i parmezan, a u drugom, dubokom tanjuru, dobro umutite jedno jaje s žličicom vode.
Prutiće tikvice brzo provući kroz umućeno jaje i kratko kroz mješavinu začina, parmezana i krušnih mrvica.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Na dno pleha za pečenje staviti foliju i preko nje rešetku koja se inače koristi za hlađenje kruha, peciva, torti… Poslagati ispanirane tikvice. Tikvice složiti tako da između svakog prutića ostavite slobodnog prostora kako biste omogućili cirkulaciju vrućeg zraka.
Kad se pećnica zagrije, pecite ih 15-ak minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Vrijeme pečenja ovisit će o debljini prutića tikvice.
 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)