Pastrve sa šampinjonima
Sastojci:
- 4 manje pastrve
- 15 dag šampinjona
- 30 dag kuhanog krumpira u ljusci
- 1 glavica luka
- 2 dl bijelog vina
- 2 žlice brašna
- malo celerovog lista
- ulje
- vegeta
- papar
- sol
Priprema:
Pastrve očistite, operite, stavite ih u prikladnu posudu i prelijte mješavinom vina, 2 žlice vode, 2 žlice ulja i malo papra, pa ih ostavite stajati na hladnom mjestu oko 40 minuta. Pastrve zatim izvadite iz marinade, osušite ih, posolite, uvaljajte u brašno, pa ih na zagrijanom ulju kratko popržite. Zatim pastrve stavite u prikladnu namazanu posudu, oko nje poslažite oguljen i na kolute narezan krumpir, nasjeckani luk i na listiće narezane šampinjone. Posolite, pospite vegetom, pa sve prelijte marinadom u kojoj su se marinirale pastrve. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri cca 30 minuta. Pospite nasjeckanim celerovim listom i poslužite u posudi u kojoj se zgotovila jelo. Najbolje će odgovarati salata od mlade mrkve spremljena u slanoj vodi za zimnicu.
- Vrijeme pripreme: 2 sata
- Broj osoba: 2
- Vaše oznake (tagovi): riblje jelo / pastrve sa šampinjonima / pastrve
- Sastojci: vino / vegeta / ulje / sol / šampinjoni / pastrva / papar / luk / krumpir / celerov list / brašno