Parfe-torta

Sastojci:
- Biskvit od 5 jaja
- rum
Krema:
- 25 dag maslaca
- 25 dag šećera u prahu
- 6 žumanjaka
- 10 dag čokolade
- 6 bjelanjaka
- 6 žlica šećera u prahu
- 4 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Smjesu za lagani biskvit razdijelite u dva dijela. Od jednog dijela ispecite okrugli list u obliku za tortu, a od drugog četvorinu, kako bi mogli izrezati trake široke oko 6 cm, a dugačke toliko koliki je obujam oblika za tortu. Ovako pripremljenim biskvitom obložite oblik za tortu i sve poprskajte rumom. Krema: Maslac sa šećerom pjenasto izmiješajte. Zatim dodavajte miješajući 1 po 1 žumanjak i omekšanu čokoladu. Bjelanjke i šećer istucite u čvrst snijeg i na kraju ga lagano umiješajte u kremu. Dobivenu kremu izlijte na biskvit i stavite u hladnjak da očvrsne. Izvadite je iz kalupa na tanjur i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem odozgo i sa strane.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): torta / parfe torta / torte i slastice
- Sastojci: slatko vrhnje / šećer u prahu / šećer / rum / maslac / jaja / čokolada







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...